Alex
40c1a4d7cc711ceaaf4318c9f7c0bebb.jpg

Julia Emma Alexandra Wilson eli Alex on urheilullinen ja älykäs teinitomboy, joka kärsii lyhyestä keskittymiskyvystä ja jopa tavanomaista suuremmasta annoksesta angstia. Hän harrastaa baseballia, kalliokiipeilyä ja moottoripyörän tuunausta sekä tottakai musiikin kuuntelua, jossa maku liikkuu Lacuna Coilista ja Evanescencesta HIMiin ja Within Temptationiin. Alexin elämässä tärkeät henkilöt ovat hänen äitinsä Maria ja paras ystävänsä Billy sekä tietysti hänen uudet ystävänsä ja kaltaisensa juuri perustetussa supersankariryhmässä. Heistä tärkeimmät ovat ihastuksen kohteet John sekä Xoraz Shadowkiller.

7daac6c8ae3e1e0b5a0d142d45c17805.jpg

Julian tarina alkaa hänen äidistään, Maria Wilsonista. Maria on yksinhuoltajaäiti, jolla oli vauhdikas nuoruus. Hän bailasi, teki rötöksiä ja käytti mietoja huumeita. Julian isä oli yhden yön tapaus, jonka hän kohtasi juhlissa ja tapasi sen jälkeen vain joitakin kertoja. Kun Marialle paljastui, että hän onkin raskaana, hän päätteli, kenen täytyi olla isä, ja yritti puhua hänelle. Mies panikoi, otti etäisyyttä ja uhkasi käydä väkivaltaiseksi, kun Maria yritti puhua hänelle lisää. Maria haki aborttia mutta ei onnistunut sitä saamaan, koska hänen asuinsijansa oli varsin konservatiivisella alueella. Hän salasi tiedon raskaudesta omilta vanhemmiltaan siihen asti kunnes se ei enää ollut mahdollista. Marian vanhemmat olivat jo melkein menettäneet toivonsa nuoren naisen suhteen, keskittäen huolensa ja huomionsa Marian nuorempiin sisaruksiin, joita on yksi veli ja kaksi siskoa. Tieto lapsenlapsesta oli sekä ilouutinen että taas yksi järkytys jo kovettuneille sydämille. Välit olivat pitkään riitaisat, mutta äidin veli auttoi Mariaa tarjoten neuvoa, rahaa ja henkistä tukea.

Lapsen synnyttäminen sai Marian ottamaan elämänsä haltuunsa, ja tunne siitä, että hän pystyy itse selviämään vanhempiensa tuella tai ilman sitä, ja ennen kaikkea vastuun tunne lapsestaan, jonka hän nimesi isoäitinsä mukaan Juliaksi, sai hänet kokemaan myöhäisen aikuistumisen. Elämä oli kovaa koko matkan, työmahdollisuudet kiven alla, ja selviäminen yksin lapsen kanssa maailmassa, joka oli rakennettu perheille, harvensi hänen hiuksiaan ja söi sielua. Ilman miestä, vanhat haavat kalvamassa suhteita omiin vanhempiin, hän antoi kaiken rakkautensa tyttärelleen. Hän jätti kertomatta omasta nuoruudestaan, sievisteli kuvaa Julian isästä - Joskin Julia kyllä imi vuosien aikana tihkuvan katkeruuden - ja satsasi tyttäreensä toiveensa viisaammasta elämästä.

Kun Julia katosi muutaman päivän ajaksi ja hänen etsimisekseen järjestettiin etsintäpartio, joka haravoi lähimetsiä, Marian vanhemmat tulivat paikalle lohduttamaan ja rohkaisemaan tytärtään, ja tuo tapaus myös toi perhettä hieman takaisin yhteen. Julia löytyi metsästä harhailemasta ilmiselvästi järkyttyneenä, koska hän ei kyennyt kertomaan, miten hän oli eksynyt.

Mariasta kasvoi kaikkien koettelemusten kautta vahva ihminen, jolla olisi varmasti ollut Julialle paljon viisautta jaettavaksi. Paljon siitä kuitenkin jäi välittymättä, koska Maria ei tohtinut puhua omista virheistään ja teini-iän saavuttaneella Julialla oli muita huolia painolastinaan. Julia täytti äitinsä toiveita hyvällä koulumenestyksellä, urheilullisuudella ja kaveeraamalla tyystin turvallisen Billyn kanssa. Nyt hänellä kuitenkin oli asioita, joista hän ei enää kyennyt puhumaan äitinsä kanssa - kehonsa tuntemukset ja pelottavia enteitä tulvivat unensa.

Kun angsti alkoi patoutua, Julia haki lohtua nuorisokulttuurista syleilemällä ensin goottiutta - mustia pitsimekkoja, raskasta meikkiä, korsetteja - ja sitten päättämällä, että hän ei halua olla tyttö vaan poika. Hän oli aina ollut mieluummin poika- kuin tyttöporukassa, mutta nyt hän ryhtyi ahmimaan poikien harrastuksia. Ensin tanssikerhon rinnalle tuli baseball, sitten moottoripyörät, kiipeily ja sen jälkeen olisi tullut myös extreme-lajit, jos Maria ei olisi laittanut rajaa sille. Hän ei myöskään osoittanut myötämielisyyttä, kun Alex, joksi Julia nyt halusi itseään kutsuttavan, ilmoitti haluavansa tatuoinnin ja oli jopa itse piirtänyt kuvion - harmaa pääkallo, jonka suusta ja silmäkuopista kasvoi mustia ruusuja. Vuodet 13-15 vuoden iässä olivat täynnä nopeita päähänpistoja siitä, mitä on olla poika, tyhmänrohkeita temppuja, pornolehtien lukemista salaa ja "koviksen" roolin kompuroivaa omaksumista. Yksittäiset kiinnostuksen kohteet kuitenkin hiipuivat pois, pukeutumistyyli ja minäkuva eli ja ailahteli, mutta jotkin harrastukset pysyivät.

Koko tämän läpi suhde Mariaan venyi ja taipui mutta ei murtunut. Vieläkin Julian sisimmässä on vakaa tieto siitä, että äiti rakastaa häntä yli kaiken ja että hän rakastaa äitiänsä. Senpä takia hän ei alkuunkaan kykene käsittelemään tunteitaan siitä, miten salata tai kertoa omasta kohtalostaan. Maria aavistaa asioita ja tietää, että jotain on vialla. Hän on myös nähnyt vilahduksia Alexin ympärillä valvovista aavemaisista vartijoista. Kaikki yritykset keskustella asiasta Alex kuitenkin torppaa päättäväisesti, ja Maria ei halua painostaa häntä. Hän muistaa oman välirikkonsa vanhempiensa kanssa ja haluaa antaa Alexin puhua huolistaan omasta tahdostaan, tarjoten vain tukensa ja apunsa. Maria myös kokee epäluottamusta lääkäreitä ja 'virallista' lääketiedettä kohtaan, minkä asenteen hän peri omilta vanhemmiltaan. Paine heidän välillään on kuitenkin kasvanut, ja kun tilaisuus siirtyä asumaan koulun asuntolaan tuli, Alex käytti sen ollakseen äitinsä kanssa niin vähän tekemisissä kuin mahdollista. Alex kokee, että kaikista ihmisistä hänen ongelmansa voisivat eniten vahingoittaa juuri Mariaa. Ja hän ei voi kertoa äidilleen, että ainoa keino ratkaista nuo ongelmat on itsemurha.

il_570xN.637443025_lov5.jpg

Kesäkoulun ensimmäisenä lauantaina pidetään valokuvauspäivä ja tanssiaiset. Kaikkia on käsketty pukeutumaan parhaisiinsa. Alex on pyytänyt äitiään tuomaan kotoa mukanaan Alexin parhaat vaatteet.

08fead2ce109735daeb4f09aca53f59e.jpg 7c1ee79a0348d528a924f918271792d4.jpg 53a4f24b41fd9cf06a7bf54c43a6a528.jpg

Jos Alexilla olisi supersankariasu, se voisi näyttää tältä.

a4510d5271066a9f08791728b83ce509.jpg
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License