Blue Planet

Avaimia
Konsteja
Kampanjapoltin
Circles-systeemi
Fraktaalihahmot (yritykset ja kulkuneuvot)

Maa

Vuosi on 2199 ja elämä maassa on toivotonta taistelua ekonomisen kaaoksen ja sosiaalisen rappion keskellä. Tilanne on vasta äskettäin alkanut stabiloitua yli kolme vuosikymmentä pitkän Vitsauksena tunnetun ajanjakson jälkeen. Geenimanipuloitu viljavirus tuhosi koko maailman viljasadot tuona aikana aiheuttaen massiivisen nälänhädän, jonka uhriksi joutuivat miljardit. Se saatiin pysäytettyä vain GEO:n ansiosta. Global economic organization perustettiin YK:n toimesta taistelemaan jatkuvaa nälänhätää vastaan.

Vitsauksen aikana suuri osa vanhoista valtioista kaatui ja korporaatiovaltiot puolestaan nousivat vaihtoehtona kansallisvaltiolle niillä alueilla, joilla kansallisvaltiot eivät kyenneet enää takaamaan kansan turvallisuutta. Neljäkymmentä vuotta Vitsauksen talttumisen jälkeen muisto GEO:n statuksesta ihmiskunnan suojelijana ja pelastavana enkelinä alkaa hiipua ja se korporaatiovaltioiden tavoin nähdään menneen pula-ajan reliikkinä ja dinosauruksena, josta on enää haittaa.

Lambda Serpentis

2078 pitkään ennen Vitsauksen alkua astronomit löysivät Plutoa kaukaisemmalta Auringon kiertoradalta oudon ilmiön, joka myöhemmin tunnistettiin madonreijäksi Lambda Serpentis -tähtijärjestelmään. Kävi ilmi, että sen kautta miehitetty lento on teknisesti mahdollista. Lambda Serpentiksen kiertoradalta löytyi asumiskelpoinen planeetta täynnä elämää tutkimaton ja pilaamaton sekä merten peitossa. Tämä planeetta sai nimen Poseidon.

Ylikansoituksen ratkaisuna YK:n jäsenvaltiot aloittivat välittömästi kolonisaatioprojektin valmistelut. Athena-projekti auttoi huomattavasti maan hajoavaa ekonomiaa, mutta valitettavasti Vitsaus iski nopeasti kolonisaatioalusten lähdettyä, eivätkä suunnitellut täydennysalukset koskaan päässeet matkaan. Nälänhädän vastaisen taistelun syödessä ihmiskunnan viimeiset resurssit, YK joutui jättämään Athena-projektin ja kolonistit oman onnensa nojaan.

Natiivit

Vastoinkäymisistä ja hylätyksitulemisesta huolimatta kolonistit Poseidonilla selviytyivät. Kun heidän teknologiansa alkoi pettää, muodostivat he pienempiä agraariyhteisöjä ja levittäytyivät laajemmalle Poseidonin saaristoihin. Siinä vaiheessa, kun GEO vihdoin sai tilanteen maassa niin stabiiliksi, että uusia kolonisaatioaluksia vihdoin saatiin liikkeelle, kukaan ei odottanut alkuperäisten Athena-projektin kolonistien selvinneen. He eivät olleet vain selvinneet, vaan kasvaneet alkuperäisestä viidestä tuhannesta jäsenestä yli 40 000:een asukkaaseen tällä välin.

Uusi kontakti otettiin vastaan usein sekaisin tuntein alkuperäisten kolonistien keskuudessa. Monet olivat helpottuneita ja innostuneita, jotkut olivat katkeria ja vihaisia vetäytyen asumattomille seuduille, mutta suurin osa ei juurikaan reagoinut. He olivat tehneet rauhan planeetan kanssa eikä heidän juurikaan tarvinnut välittää uusista tulokkaista. Heistä oli tullut Poseidonin natiiveja.

Xenosilikaatti

Alkuun liikenne Maan ja Poseidonin välillä oli minimaallista ja koostui lähinnä tutkimusmatkoista tiedemiesryhmien matkustaessa tutkimaan uuden planeetan ekologiaa tai madonreikää. Tämä kaikki kuitenkin muuttui nopeasti erään korporaation tutkimustiimin löydettyä syvältä Poseidonin peruskalliosta uudenlaista ainetta nimeltään xenosilikaatti. Se mahdollisti ennennäkemättömät biologiset reaktiot. Alkuun tämä pysyi tarkoin varjeltuna liikesalaisuutena, mutta tietysti salaisuus vuoti hyvin nopeasti ja yhtäkkiä kaikki oli mahdollista geeniteknologian avulla. Jopa ikääntyminen pystyttiin pysäyttämään tämän uuden aineen avulla.

Ihmiskunta räjähti uskomattomaan kultaryntäykseen Poseidonille. Kaikki halusivat jättää maan harmaan taivaan ja ruskeat meret päästäkseen etsimään Poseidonin sinisen maailman uumenista uutta rikkautta. GEO, korporaatiovaltiot ja kaikki kynnellekykenevät alkoivat kuljettaa Poseidonille niin paljon ihmisiä ja kalustoa kuin suinkin pystyivät. Poseidon koki valtavan väestöräjähdyksen.

Tilanne nyt

Vuonna 2199 Poseidon on yhtiökaupunkeja, natiiviasutuksia, kiertoratatehtaita ja vedenalaisia kaivosyhdyskuntia. Elämä on rankkaa, erämaan laki on ainoa turva GEO sheriffien yrittäessä puolustaa natiivien oikeuksia ja valvoa korporaatioiden toimintaa. Taistelusukellusveneet vartioivat merenalaisia kaivosasemia. Korporaatiovaltaus työllistää useammin mariineja kuin pörssimeklareita. Natiivit ovat oppineet inhoamaan korporaatioita ja pelkäämään planeettansa puolesta. Ekoterrorismi rehottaa, mutta uudet kolonistit virtaavat yhä suuremmalla massalla Poseidonille paremman elämän ja rikkauksien toivossa. Taustalle hukkuu huolestuneiden tiedemiesten ääni, joka sanoo, että pinnan alla tapahtuu jotain pelottavaa ja luonnonvarojen käyttöönotossa pitäisi olla mahdollisimman varovainen.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License