Pelejä joita haluaisin vetää..

… Mutta en ilmeisesti saa..

3:16

Eli avaruusmariinina alienia turpiin niin maan perhanasti! Synkeä maailma, hienolta näyttävä mekaniikka ja sopivan rento aihe.

3 selviytyjää 16 zombia..

3:16 saattaisi hyvinkin voittaa reignin soveltuvuudessa zombieapokalypsiin..

Reign

ORE kiinnostaisi. Tämä näyttää kerrankin sopivan matalatasoiselta ja vikkelältä mättöpeliltä, että saattaisin jopa viihtyä sen parissa. Maailma saattaa mennä vaihtoon ja sepäs onkin omiaan nostamaan myös mielenkiintoa. Mitä minä tällä sitten haluaisin tehdä?

Reign of Zombies

Pelissä on vaan niin vinkeät taistelusäännöt, että suorastaan tekee mieli alkaa pistämään zombeja poikki ja pinoon. ORE:n massataistelu on pj:n kannalta helposti mallinnettavissa (Ts. n-kappaletta zombeja = n-kappaletta d10 noppia) ja ilmeisen vikkelää ja tappavaa. Ei tästä fiilistelypeliä ehkä tulisi, vaan sellainen personal survival peli, jossa jännitetään miten nopat putoaa ja lasketaan jäljellä olevien ammusten ja zombien lukumäärän suhdetta.

Reign of Ninth

Reignin tunnetuin ominaisuus on todella outo pelimaailma. Se on niin outo, etten edes yritä selittää, mutta kerron millaisella vähemmän oudolla maailmalla sen korvaisin. Korvaisin sen Ian Banksin Kulttuurinovellien maailmalla. Viimeisin kirja tästä sarjasta, 'Matter', esittelee orbitaalien ja dysonin kehien lisäksi uuden mielenkiintoisen maailmatyypin: Aritimeettisen kuorimaailman, joka koostuu planeetan kokoisista sisäkkäisistä pallonkuorista. Nämä ovat hämäriä paikkoja, joiden tarkoitus ei ole kovin selvä kenellekään. Tiedetään, että ne aika ajoin pyrkivät lahtaamaan kaiken sisällään olevan ja tästä seuraa usein primitiivikulttuureja, joita tuolla reignillä olisi oiva mallintaa.

Reign of Magic

Ars Magica oli ensimmäisiä pelejä, joita pelasin pidempään ja konsepti viehättää yhä. Säännöt sen sijaan eivät. Säännöistä ainoastaan magia on merkittävä ja se on helppo siirtää reigniin. Yksi ore-täppä on 5 tasoa magiaa lienee juurikin sopiva suhde. Lisäksi Arsin pääasiallinen kohde on
velhojen muodostamat Liitot, joiden mallittaminen reigning komppania säännöillä lienee juuri passelia. Samalla mukaan voisi tunkea näitä nemesiksestä
tuttuja madness metereitä mittaaamaan sitä, milloin velhot sekoavat mahtiinsa.

Polaris

Aivan mainion upea peli, mutta siitä on vaikea saada otetta. Tarinaan ei tunnu tulevan minkäänlaista rakennetta. Voisiko tämän korjata siten, että sen jakaa kolmeen sessioon, jotka ovat ikäänkuin näytöksiä teatterissa. Ensimmäisessä näytöksessä on tietyt asiat, jotka saavat tapahtua ja jollaisia pitää tapahtua, toisessa omansa ja kolmannessa se loppuhuipennus. Näin voisi pakottaa pelaajat, jos ei nyt aivan samalle sivulle, niin ainenkin samaan skaalaan tapahtumien suhteen.

Polaris perinteisillä säännöillä

Maailma niin kaukana pohjoisessa kuin pohjoinen kantaa, on niin upea, että sitä pitäisi päästä tutkimaan. Polariksen pelaajien pitäisi pystyä lennosta kertomaan tarinaa maailmassa jo siinä vaiheessa, kun mielessä liikkuu "Häh? Siis tämä kaupunki on tehty jäästä? Mun miekka on tehty myös jäästä ja tähtienvalosta? Häh!?" Jos lyön siihen sen "ah niin ihanan, tutun ja turvallisen, sekä tunnetusti ainoan pelattavan roolipelin" säännöt päälle (siis D&D:n) niin maailmaa voi tutkia ilman suorituspaineita.

Iron Empires

En tiedä miksi, mutta Iron Empiresin maailma vaan jotenkin kiehtoo kaikkine Vayleneineen ihan sikana edelleen. Melkein tekisi mieleni vetää Vaylen kampanja vaihteeksi, mutta en tiedä vielä miten ja millä systeemillä. Periaatteessa systeemin pitäisi olla a) sopivan rapea b) tukea mekaanisestikin valtapeliä ja sosiaalisia kiemuroita. Menneisyyden varjojahan tähän on yritetty jo soveltaa ja en keksi parempaakaan ratkaisua.. Ehkäpä Stolzen Dirty World tai tämä supersankari-fate mitä tonpalle joskus ehdotin: Perusideat olivat:

  • kaikilla on sama määrä samalla tasolla olevia ominaisuuksia, joiden paikkaa voi expalla vaihdella faten taitopyramidissa
  • taistelut, joissa vastustajan tulosta pitää aina korottaa tai häviää.
  • (Ja jälkeenpäin mietin, että korotushan kannattaa tehdä siten, että numeron sijasta voi myös korottaa konfliktin vakavuutta, eli alkaa kesken keskustelun heilumaan nyrkein jne.)
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License