Eastern Karameikos Sandbox

D&D 5e kampanja Tampereella. Kampanja sijoittuu Karameikoksen Suurherttuakunnan itäosiin, jonka tutkimattomia mantuja seikkailijat tonkivat…

Mystara perustietoa

Mystara syvempää tietoa

(30.3.2016- 23.5.2018)

DM: Thunhus

Tarina

1. sessio 30.3.2016 (Ivanovin linna)

Pelaajahahmot ovat uudenkarheita seikkailijoita, jotka ovat aloittaneet uransa eri syistä. He olivat kuulleet tarinoita karameikoslaisista seikkailijoista kuten Penhaligonin nuoresta Lordista, joka surmasi Kauhujen kukkuloilla punaisen lohikäärmeen ja kelviniläisistä Great club ryhmästä, joka teki urotekoja läntisessä Karameikoksessa. Roman Ivanov on seikkailijoiden ystävä ja hän palkkasi heidät puhdistamaan lääninsä.

Seikkailijat tapasivat Romanin ja toisensa Igorin majatalossa itäisen tien varrella. Roman kertoi linnasta ja päätti maksaa 200 kullan palkkion sen puhdistamisesta. Ryhmäläiset myivät painavia kamojaan ja jättivät osan tavaroistaan majatalonapulaisen hoiviin.

SLVL1.jpg

Seikkailijat marssivat linnalle 10 mailin matkan Romanin ohjeiden mukaan. Linna oli rapistunut, muttei autio. Ensimmäisestä tornista löytyi piruntoukkia (lapsenkasvoisia pieniä vampyyriolentoja), jotka pääsivät puraisemaan Ranoita ja Josefia. Papin mukaan vaarana on sairastua pseudovampyrismiin.

Toisesta tornista löytyi liitolisko, jota seikkailijat luulivat ensin lohikäärmeeksi. Linnassa oli kymmeniä huoneita, joita tutkittiin hartaudella. Löytyi suuri kaukoputki, myrkkykaasusta pullistunut mies, suuri epäjumalaa esittävä patsas ja maalauksia aatelisista. Linnan portilla kävi vakoilemassa muutama Susikallon klaaniin kuuluva goblin.

Seikkailijat joutuivat vielä taistelemaan ghouleja ja syvyyksien goblineita vastaan.Viimeisestä huoneesta löytyi selkäreppu, jossa oli tuoretta retkimuonaa.

2. sessio (Linnan syvä kaivo)

Seikkailijat löysivät kaivon, josta kuului huilumusiikkia ja kömpi ulos pahalta löyhkääviä sammakkohirviöitä. Kaivo vaikutti pohjattomalta.

Linnasta löytyi vielä lisää piruntoukkia ja ghouleja, jotka kokivat seikkailijoiden raivon. Taistelussa Tolman sai pahan iskun päähänsä ja hänen käytökseensä tuli outo piirre.

Rufina laati linnasta kartan ja seikkailijat palasivat Igorin majataloon antamaan raportin Roman Ivanoville. Majatalolle oli saapunut Romanin veli Boris, joka johti kymmenpäistä asemiesten joukkoa.

Roman oli tyytyväinen seikkailijoiden suoritukseen ja koko joukko meni linnalle seuraavana päivänä. Seikkailijat saivat reilun korvauksen linnasta löytyneistä isoista esineistä (taulut, seinävaatteet, trofee päät) ja 200 sovitun palkkion linnan puhdistamisesta.

Kaivosta kömpi ulos lisää sammakkohirviöitä. Romanin seurueessa oli myös traladaranilainen tietäjä, joka osasi kertoa kaivon johtavan syvyyteen ja olisi parasta kaikille, että kaivo muurattaisiin umpeen.

Seikkailijat olivat ansainneet linnan puhdistamisesta 130 kultaa per pää. Romanilla oli ryhmälle lisää töitä. Hän palkkasi seikkailijat puhdistamaan koko läänin vaarallisista hirviöistä ja laatimaan alueesta tarkan kartan sekä ilmoittamaan läänin asukkaille uudesta herrasta ja laista ja järjestyksestä.

Palkkioksi Roman lupasi 200 kultaa per puhdistettu 8 mailin heksa. Lisäksi Roman antoi seikkailijoille Sheriffin arvonimet (asiakirja), asetakin Ivanovin vaakunalla (pöllökarhu) ja ratsun varusteineen.

Seikkailijat suuntasivat tutkimusmatkansa Orlanen kylään, josta voi ostaa uusia varusteita ja pappi Josefilla on kirje toimitettavaksi Orlanen kappalaiselle.

Seikkailijat saavuttivat kolmannen tason.

3. sessio (Orlanen kylä)

Seikkailijat kulkivat kärrypolkua pitkin kohti Orlanen kylää. Metsäaukiolla he törmäsivät satyyriin joka tanssitti joukkoa goblineita ja suurta ogrea. Seikkailijat kävivät hirvitysten kimppuun ja saivat surmattua kaikki muut paitsi ärsyttävän satyyrin, joka pakeni metsän siimeksiin.

Orlane oli pieni kylä jonka keskellä virtasi pieni joki. Kyläläiset vaikuttivat oudoilta. Maanviljelijä valitti asioiden muuttuneen huonompaan. Kultaisen jyvän majatalon isäntä Bertram Beswill tuntui liian ystävälliseltä ja uteliaalta. Seikkailijat ottivat kuitenkin huoneen majatalosta.

Image Unavailable
Orlanen kylä

Seikkailijat tapasivat kylän pormestarin Zakarias Ormondin. He kertoivat olevansa Lordi Ivanovin asioilla. Pormestari ei ollut kuullut Ivanovista, mutta vaikutti tyytyväiseltä uuden herran saapumisesta alueelle. Pormestari oli myös huomannut outoja asioita tapahtuneen kylässä. Ihmisiä oli kadonnut, joista osa oli palannut kylään ja osa jäänyt kadonneeksi. Pormestari epäili jotain olevan tekeillä ja hän epäili erityisesti kauppiasta, puuseppää, seppää ja Marikkan temppelin pappeja. Lisäksi hänellä oli teoria voimasta, joka oli tämän kaiken takana. Pormestari toivoi seikkailijoiden selvittävän mysteerin.

Seikkailijat kävivät tapaamassa kauppiasta (valehteli matkastaan) ja seppiä (olivat ärtyisiä, Gavilus tilasi uuden haarniskan). Lisäksi seikkailijat kävivät esiintymässä kylän poliiseille. Niitä oli kolme ja ne vaikuttivat tietämättömilta kylän ongelmista.

Seikkailijat menivät illan tullen Kultaisen jyvän majataloon ja söivät ja joivat hyvän illallisen. Gavilus ja Indigo tulivat pahoinvoiviksi ja poistuivat omiin huoneisiinsa. Rufina veti peruskännit ja Tolman oli hyvin epäileväinen koko majatalosta.

Aamuyöllä Tolman kuuli ääntä seinän takaa ja löysi salaoven. Hän meni herättämään Rufinan ja yhdessä he löysivät saloven takaa käytävän, jossa joukko miehiä kantoi huumattuja Gavilusta ja Indigoata. Kaksikko huomasi joukkoa johtavan viittaan ja huppuun pukeutuneen hoikan naisen, jolla oli mace vyöllä.

Rufina ja Tolman kävivät miesten kimppuun, jotka yrittivät kantaa huumattuja pois. Yksitellen Rufina ja Tolman saivat rosvot surmattua, mutta yksi rosvoista ja nainen pääsivät pakoon kylän varjoihin. Huumatut heräsivät majatalossa ja seikkailijat aloittivat talon tutkimisen. He löysivät majatalon isäntä Bertramin nukkumassa. Bertram joutui seikkailijoiden kuulustelun kohteeksi ja pian myös Gaviluksen kidutuksen kohteeksi, mutta mies vakuutti syyttömyyttään.

Seikkailijat lähtivät pormestarin luokse selvittämään asioita. Pormestarin mielestä asia kuului poliiseille, jonne seikkailijat seuraavaksi suuntasivat. Konstaapelit kuulustelivat seikkailijoita ja majatalonisäntää. He halusivat pidättää koko joukon, koska kertomukset olivat niin ristiriitaiset. Seikkailijat eivät suostuneet laskemaan aseitaan ja menemään selliin. Konstaapelit varoittivat seikkailijoita seuraamuksista, mutteivat uskaltaneet käydä kimppuun.

Seikkailijat palasivat majatalolle. Koko majatalo tutkittiin ja yläkerrasta löytyi thyatialainen matkamies nukkumasta. Mies vaikutti harmittomalta. Alakerrasta löytyi salaovia ja käynti isännän makuuhuoneeseen. Tolman myös tyhjensi majatalon kassan ryhmän aarresäkkiin. Kellarista löytyi ovi, joka johti luolaan…

4. sessio (Kylän tutkintaa)

Seikkailijat työntyivät tuoreeseen luolaan. Sokkeloa vartio erilaisia käärmeitä ja lauma ghouleja. Perältä löytyi arvokas käärmepatsas, jolla oli ihmisen pää. Se tuhottiin epäjumalankuvana.

Seikkailijat nousivat takaisin majataloon. He huomasivat olevansa piiritettyinä paikallisen militia johdosta. Militiaa komentava vanhempi konstaapeli ei lämmennyt diplomatialle ja niinpä seikkailijat piiloutuivat yläkerran salakäytävään.

Militia tutki majatalon ja löysi piilossa odottavat seikkailijat. Syntyi verilöyly, jossa kuoli 20 paikallista militiamiestä ja kolme kylän konstaapelia. Majatalonisäntä katosi.

Seikkailijat tutkivat konstaapelien talon ja asettuivat levolle sinne.

Image Unavailable
Against the Cult of the Reptile God

Seikkailijat menivät selittämään tekemisiään pormestarille. Poliitikko ei halunnut ottaa vastuuta, mutta kertoi pääepäillyn olevan kylän reunalla asuva maagikko Ramne. Seikkailijat tapasivat Ramnen, mutta mies vaikutti syyttömältä.

Seikkailijat kävivät tapaamassa kansaa Torkkuvan käärmeen majatalossa. Siellä he saivat tietoa monesta epäilyttävästä kyläisestä ja erityisesti Merikkatemppelin papeista ja kahdesta haltiasta.

Seikkailijat vierailivat kahden callarii haltian luona. Miehet paljastuivat pormestarin agenteiksi, jotka yrittivät selvittää kylän ongelmia.

Seuraavaksi seikkailijat päättivät käydä vierailulla illan jo pimetessä Merikkan temppelissä…

Tarina 1-50

Tarina 1-50 LINKKI

Tarina 51-62

Tarina 51- LINKKI

Pöllökarhuryhmän jäsenet

vaakkuna.png
vaakkuna_juhla.jpg
vaakkuna.png
aHb9wb8.jpg
aecbbed9b8d7cb3cbbf5fac980d886d3.jpg
tomb_raider_reborn_by_bmd247-d5v17rk.jpg
Gavilus Tolman Rufina
sorcerer, courtier, mixed-blood, Mika rogue, guild thief, halfling, Juha H ranger, folk hero, taraladaran, female, Pekka
commission_bard_male_by_lrcommissions.jpg
hoplite_by_aggelet-d4p68v0.jpg
dwarf_cleric_by_joeshawcross-dbyx5ng.jpg
Inigo Konak Josef
rogue, sailor, traladaran, Jani barbarian, guide, traladaran, Ville temppeliritari, kääpiö, Sami
f75555ad36ecd6fb.jpg
Hird
fighter, artisan, mountain dwarf, Toni

Tolman (Juha H)

rogue 16th level, charlatan, halfling, neutral good

20180510_085644.jpg?dl=1

Tolman

Magic items
Snake amulet of protection
käärmeamuletti, joka toimii kuten ring of protection

Alter self short sword +1

Dagger of Lightning

Weapon (dagger), rare

This dagger is a magic weapon +1. When you hurl it and speak its command word, it transforms into a bolt of lightning, forming a line 5 feet wide that extends out from you to a target within 60 feet. Each creature in the line excluding you and the target must make a DC 13 Dexterity saving throw, taking 4d6 lightning damage on a failed save, and half as much damage on a successful one. The lightning bolt turns back into a dagger when it reaches the target. Make a ranged weapon attack against the target. On a hit, the target takes damage from the dagger plus 4d6 lightning damage.

The dagger’s property can’t be used again until the next dawn. In the meantime, the dagger can still be used as a magic weapon +1.

Immediately after the ranged attack, the weapon flies back to your hand.

Mithril chain shirt +1

Belt of dwarves

Gloves of thieving

Gloves of climbing

Bisnekset

Grudd Haug
Pieni jokisatama
Bordelli
Majatalo + Informer
2 Jokilaivaa
Kauppa-asema
Veteran + 5 Medium Horseman

Tolmania
Pieni jokisatama
Majatalo + Informer
Kauppa-asema
4 Jokilaivaa
Kartano
Traladaranin pieni kirkko
Torni Gaviluksen sotilaille
Kastellani + kirjuri
Veteran + 10 Medium Horseman

Rugalovin kylä
Majatalo + Informer

Havenin kaupunki
Majatalo + Informer

Ashenportin kylä Chandlerin läänissä
Majatalo + Informer

Jokikaupan yksinoikeus Rugalov joella 10 vuotta

Havenin kaksi jokilaivaa saa käydä kauppaa joella 20% veroa vastaan. Laivojen on käytävä Tolmaniassa tullattavana.
Budjetoidut tullitulot 60 gp/kk

Rahanlainaus ulos
20% korolla 10000gp
10% korolla 10000gp
7% korolla 10000gp
5% korolla 10000gp

Rahanlainaus sisään
10% korolla 25000gp

Vakooja Wilbur vakoilee Korrigania

Rakenteilla

Sleggebakke

Majatalo

Bordelli

Taverna

Kauppa-asema

Majatalot seuraaviin

Ivanovin lääniin

Nedvedin lääniin

Terentiuksen lääniin

Serebroon

Kelviniin

Penhaligon

High Forge

Bordelli Rugaloviin

NPC:t
Ministeri Korrigan
Ministeri Korrigan kiristää Tolmania kertomaan tietoja, joita hän saa kiertämällä Karameikosta. Erityisesti Korrigan on kiinnostunut traladaranilaisten vannhojen sukujen liikkeistä ja Aatelisten toimista
Serkku Garrett
pyörittää Tolmanin yhtä majataloa

Protector of the Dymrak Forest Rufina (Pekka)

tomb_raider_reborn_by_bmd247-d5v17rk.jpg

Ranger 10th level, folk hero, taraladaran, female, neutral

Magic items
Vyalia longbow artifact
+1 longbow, dire to goblinoids 2d6 extra dmg

Studded leather armor +2

Ring of Spelling Storing

Kriittiset vammat
Limp
Pelkää luita

Keep Ludmila

Joukkojen kapasiteetti: 100

Joukkojen budjetti Suurherttualta: 1000 gp

Joukot (sulkeissa ensisijainen käyttötarkoitus):

Päällystö:

- 1x Veteran Archer (male) / CR 3 / BR +22 / 88 gp: Abram Tarkkasilmä (linnakkeen varakomentaja ja johdossa Rufinan poissaollessa)
- 1x Druid (male) / CR 2 / BR +16 / 64 gp: Gennadi Metsänhenki (neuvonantaja, linnakkeen kakkosmies Rufinan poissaollessa)
- 1x Centaur (female) CR 2 / BR +16 / 64 gp: Clewo Tulikavio (tiedustelijoiden komentaja, komentoketjun kolmas Rufinan poissaollessa)

Miehistö:

- 20 x Guard, á CR 1/8 / BR +2 / 8 gp: kiinteästi sijoitettuna linnakkeeseen
- 20 x Scout, á CR 1/2 / BR +6 / 22 gp: liikkuvat joukot
- 10 x Longbowman, á CR 1/4 / BR +4 / 16 gp: sijoitus tarpeen mukaan tiedustelijoita tai puolustusta tukemaan
- 6 x Armed militia, á CR 0 / BR +1 / 4 gp: "poliisit", kiintesäti sijoitettuna linnakkeeseen, tehtävänä pitä muurien ulkopuolelle muodostuvan "kyläyhteisön" järjestystä yllä

YHT: BR +260 , 1000 gp / kk

Keepin kellarissa luola, johon istutettu kaksi assassin wine monsukasvia vartioimaan uloskäyntejä

Palisade Fort Dragon
Dymrakin metsän siimeksessä. Tehtävänä pitää sivulliset erossa lohikäärme Argosin pesästä

Päällystö:

- 1x Veteran Archer (male) / CR 3 / BR +22 / 88 gp
- 1x Druid (male) / CR 2 / BR +16 / 64 gp
- 1x Centaur (male) CR 2 / BR +16 / 64 gp

Miehistö:

- 20 x Longbowman, á CR 1/4 / BR +4 / 16 gp: kiinteästi sijoitettuna linnakkeeseen
- 20 x Scout, á CR 1/2 / BR +6 / 22 gp: liikkuvat joukot
- 5 x Centaurs, á CR 2 / BR +16 / 64 gp

Bisnekset

1. Panimo (100 gp/kk) yhdessä munkki Boriksen kanssa Pyhän Vladimirin luostarissa

2. Viinanpolttamo (100 gp/kk) yhdessä munkki Boriksen kanssa Pyhän Vladimirin luostarissa

3. Jokisatama, iso (200 gp/kk) Keep Ludmila

4. Jokilaiva (150 gp/kk) Keep Ludmila

5. Ranger koulutuskeskus (menot 100 gp/kk) Ashenport, Chadler's dominion
10 nuorta kerrallaan koulutuksessa. Rufina maksaa kulut.

Hopeanuoli, Rufinan susi
Rufinan susikumppani

Collar of healing
eläinkumppani paranee täysiin, latautuu long restissä

Studded leather +2

Lothar, Rufinan mies
Salaisen ex-merirosvoista koostuvan lomakylän asukas. Saattoi Rufinan tiineeksi. Lopputuloksena Ludmila tytär. Asuu Keep Ludmilassa, jossa hoitaa satamabisneksiä. Rufinan miesystävä. Yönmusta, iso, lihaksikas ja kalju mies etelästä Hinterlandista. Toimi merirosvolaivan perämiehenä.

Ludmila

Landed Lord Hird Sleggebard (Toni)

f75555ad36ecd6fb.jpg

Juhlat ilman kääpiöpirtua ovat teeskentelyä

Hird_coat_of_arms.png?dl=1
Sleggebardien vaakuna

Fighter 16th level, artisan, mountain dwarf, lawful good

Magic items
Gautlets of Hobgoblin power
+2 to strength
Profiency to fist d6 dmg
Stunning strike once per rest, Con save dc 15
Voi lyödä vaikka ase kädessä

Battleaxe +1, giant bane

Kriittiset vammat
Reckless
Paranoid
Kagyarin uskis
Mistrustful

Bisnekset
Estate of Hird

Jalokivikaivos 3000gp/kk
Kultakaivos 2500gp/kk
Splitsoul kaivos 3000gp/kk

NPC
Helgret, kihlattu
Kagyarin papitar
Thane Arnak, kivijättien johtaja

Estate of Sleggebard
Estate%20of%20Sleggebard.png?dl=1

Estate of Sleggebard

Josef (Sami)

4609008451_c45da8e059_z.jpg

Cleric 16th level, acolyte, hill dwarf, lawful good

Magic items
Blessing mace
mace +1, jolla pystyi loitsimaan blessin kerran päivässä

Holy Cloak
Wondrous Item, rare (requires attunement by a cleric)
You gain a +1 bonus to AC and saving throws while you wear this cloak.
+2 to wisdom stat.
You can cast Spirit Guardians at 5th level once per day.

Kriittiset vammat
Pelkää jättiläisiä
Kammoaa suuria olentoja (jos vaara jäädä alle heitetään Wis save dc 15 tai on peloissaan ja haluaa vierestä pois)

Bisnekset
Yliopisto

Baron Gavilus Coranus (Mika)

6acadf66346e034ec82d8dbc01bc3e47.jpg

Sorcerer 16th level, courtier, mixed-blood thyatian/traladaran, neutral good

Magic items

Robe of the arch magi
Goblin boomstick (rod of the pact keeper + ??)
Amulet of undead endurance
Horse shoes of speed
Goggles of detect magic

Kriittiset vammat
Hajamielisyys (disadvantage aloitteeseen)

Estate of Gavilus

aHb9wb8.jpg

Kaupungin muurit 1000 perheelle 4x puolustus

Bisnekset

Hopeakaivos 3000 gp/kk
Sisävesitelakka 400 gp/kk
Tie 74,25 gp/kk

Muuta
Kartano

NPC
Vaimo, Octavia Coranus
Tytär, Helena
Äiti, noita, Militsa Stoyanovich
Velipuoli, Emil Stoyanovich
Siskopuoli, Slava, teini
Lohikäärmeritari Pegarius, large red dragon ratsu
Armeijan päällikkö Ritari, thyatian
Klonimir Serebro, Ex-jaarlin poika, hoitaa hopeakaivosta
Yasmine, darokinian, viihdekeskuksen pitäjä Serebrossa

Barony of Gavilus

Barony%20of%20Gavilus.png?dl=1

Barony of Gavilus

Inigo (Jani)

bard 12th level, traladaran human

Magic items
Soitin

Bisnekset
3 Kauppalaivaa

Menot
Maksaa vanhempien ja niiden kartanon ylläpidon 200 gp/kk

Konak (Ville)

barbarian 12th level, gladiator, traladaran human, chaotic

Magic items

Bisnekset
Gladiaattoriesitykset
Tiedustelupalvelu Hirdin läänin ja Kuningas Snurren välimaastossa
800 gp/kk

Kuolleet seikkailijat

House Rules

Ei suositellut loitsut pelaajahahmoille
Spirit Guardians
Fly
Banishment
Revivify
Raise Dead
Teleportation Circle
Wind Walk
Word of Recall
Etherealness
Plane Shift
Resurrection
Teleport
Astral Projection
True Resurrection

Fireball
Area 5x5

Lightning Bolt
Damage 8d8
Higher Spell Slot Die d8
Range 300 ft
Target One creature within range

Hypnotic Pattern
Concentration No
Kohteet, joilla puolet tai enemmän loitsijan hit diceistä ovat hypnoosissa yhden vuoron.
Kohteet, joilla on alle puolet loitsijan hit diceista, saavat uuden saving thrown vuoronsa lopussa.
Kohde voi kärsiä vain yhden hypnotic patternin päivässä

Knocking a creature out
Disadvantage to attack rolls

Pituushyppy
STR score jalkoina
+5' DC:10
+10' DC:15
+15' DC:20

Parantuminen ilman cleric pelaajahahmoa
Pitkä lepo palauttaa täydet hit dicet
Second wind action kerran encounterissa

Second wind Action
Voi käyttää hit dicejä. 1 hit dice (1-3 level), 2 hit diceä (4-8 level), 3 hit diceä (9-13 level), 4 hit diceä (14-18 level), 5 hit diceä (19-20 level).
Dodge actionin edut.

Sleeping in Armor

Any character sleeping in armor (PC or NPC) that is heavier than light has disadvantage until they’ve taken a short rest.

Palkkasoturit
http://nopallaotsaan.wikidot.com/5e-houserules-tre

War Machine 5e massataistelusäännöt
http://nopallaotsaan.wikidot.com/5e-houserules-tre

Rakennukset
http://nopallaotsaan.wikidot.com/5e-houserules-tre

Bisnekset
http://nopallaotsaan.wikidot.com/5e-houserules-tre

Verot
http://nopallaotsaan.wikidot.com/5e-houserules-tre

NPC

Landed Lord Roman Ivanov
Traladaran. Seikkailijoiden ensimmäinen työnantaja. Vanhojen sukujen johtohahmo. Kauppasuvun johtaja.

Apulaisministeri Korrigan
Korrigan lähetti hobitti Tolmanin vakoilemaan Roman Ivanovin toimintaa. Tolman oli jäänyt kiinni taposta, jonka rangaistuksen Korrigan muutti vakoilutehtävään. Asiasta ei ole virallisia papereita. Myöhemmin Korrigan antoi Tolmanille tehtäväksi vakoilla muitakin traladaranilaisia vanhoja sukuja ja uusia lääninherroja sekä perustaa majatalon useisiin uusiin lääneihin tiedonkeruuta varten. Tolman lähetti vakoojan ottamaan Korriganista selvää. Vakooja seurasi apulaisministeri Korrigania vuoden ajan. Vakooja kertoi, että Korrigan on pidetty mies erityisesti traladaranin väen keskuudessa. Korrigan syntyi thyatialaisen aatelisen seitsemäntenä poikana ja lähti serkkunsa Stefan Karameikoksen palvelukseen, koska tiesi ettei perisi isänsä maita. Vakooja oli saanut salaisuuden selville, jonka mukaan Korrigan vihaa serkkuaan Ludwig von Henriksiä ja on katkera Suurherttualle Karameikosille, koska ei ole saanut läänitystä.

Munkki Boris
Oluenvalmistuksen mestari. Rufinan bisneskumppani. Pyhän Vladimirin Veljeskunnan jäsen.

Orlanen Velho

Hobitti Garret, Tolmanin serkku
Tolmanin palveluksessa, entinen seikkailija

Sir Attius
Gaviluksen läänin nuori ritari. Innokas taistelija. Gaviluksen turnajaisten meleekilpailun voittaja.

Lothar, Rufinan mies
Salaisen ex-merirosvoista koostuvan lomakylän asukas. Saattoi Rufinan tiineeksi. Lopputuloksena Ludmila tytär. Asuu Keep Ludmilassa, jossa hoitaa satamabisneksiä. Rufinan miesystävä. Yönmusta, iso, lihaksikas ja kalju mies etelästä Hinterlandista. Toimi merirosvolaivan perämiehenä.

Landed Lord Chandler
Half thyatian darokinian , Merchant Prince Darokinista. Thyatialainen vaimo.

Landed Lord Terentius
Thyatian, Kerendasin Herttuan kolmas poika

Landed Lord Nedved
Traladaran. Kelvinin uskollinen ritari, joka osti Kelvinin tuella läänin. Karameikoksen kirkon harras jäsen

Landed Lord Dorius (Rugalov)
Thyatialainen, evp Thyatian armeijan kenraali, 70v. Rikas entinen vaimo. Osti Rugalovin läänin Karameikoksesta. Vaimo kuoli onnettomuudessa. Uusi vaimo traladaranilainen kaunotar Sanja. Hirtätti Sanja vaimon tämän petettyä häntä Komentaja Stankovicin kanssa. Etsii uutta vaimo. Sai Tolmanilta maagista uutetta, joka tekee miehestä taas viriilin.

Komentaja Stankovic alias Egor, Rufinan veli
Entinen Rugalovin läänin sotilaskomentaja, entinen Karameikoksen armeijan kapteeni. Iron Ring organisaation johtajia.

Karameikoksen Suurherttuakunta

Hallitsija Suurherttua Stefan Karameikos

Image Unavailable
Suurherttua Stefan Karameikos perheineen

Vaakunoita

KarameikosArms.JPG

Kartta

Koko Karameikoksen kartta

karameikos-8-forested-hills.png

Itäinen Karameikos

Seikkailijoiden tutkimat alueet

http://nopallaotsaan.wikidot.com/svg-testi

test.jpg?dl=1DH_2mil.svg?raw=1Eastern%20Karameikos%20Sandbox14_zps0xxtbrlp.png

Rodut

Traladaran ihmiset
alkuperäiskansa Karameikoksessa, maalaisia, metsäläisiä, common kieli; traladaran, nimet itäeurooppalaisia kuten Dmitri Ivanov, 85% väestöstä

Thyatian ihmiset
valloittajakansa (Thyatian Empire), sivistyneitä, kaupunkilaisia, common kieli; thyatian, nimet Roomalaisia kuten Titius Calvinus, 10% väestöstä

Mixed blood ihmiset
Traladaran ja Thyatian sekoitus, common jompikumpi

Callarii Elf
The Callarii are newcomers, having arrived only 1800 years ago along with Mealiden’s migration. They are related to the elves of Alfheim and the Erewan elves of Glantri.
The Callarii occupy the forests of central Karameikos, in particular the Radlebb woods as well as Achelos and the westernmost part of Dymrak. Their most important locale is the trading town of Rifllian.
The Callarii are healthy and robust, with tan skin, white or blonde hair and deep blue eyes.
The Callarii are interested in horse riding, horse breeding and river boating. They also form the elite forces of King Stefan, the Elvenguard.

Vyalia Elf
The Vyalia are remnants of an older race of wood elves living on Brun since the time when the first elves left their southern realm. They are related to the wood elves of Minrothad and Wendar, and (more distantly) to the Belcadiz elves of Glantri.
The Vyalia live in the Vyalia woods on the Karameikan Thyatian border. Some Diamaraks have expanded towards the eastern parts of the Dymrak woods. Their most important stronghold is Greenheight, on the Thyatian side of the border.
The Vyalia have pale skin, red hair and green eyes.
The Vyalia have different interests depending on their clans:
Blueleaf: Artists (Bard)
Diamarak: Hunters, Woodsmen (Ranger)
Etherdyl: Philosophers (Cleric)
Hierdyl: Scholars, Sages and Wizards (Wizard)
Greenheights: Diplomats, celebrants (Rogue)
Treeshield: Warriors (Fighter)

Uskonnot

The Church of Karamikos

The church of Karameikos worships a consortium of gods known as the Immortals, which are rarly identified individuallity. Ancestor worship also forms a small part of the religion, and the stronger your ancestors, the stronger your role in the afterlife.

These are the beliefs of the Church of Karameikos

 • That the act's of assault, abuse, murder, theft, lying, adultery and living together without the sanctity of matrimony are sins. These sins stain the spirit of the abuser and require acts of purification to cleanse the spirit.
 • That the unwillingnes of the sonner to purify himself is in itself a sin, punishable by seperation from the church, the eventual result of which is the sinner's spirit becoming to stained to ever redeem.
 • The individual's role in the afterlife depends on how much stain their soul carries at the time of their death.
 • That it is the individuals role to spread the word of the church to the unbelievers. Even in hostile lands or situations where faith will protect the individual.
 • That magical ritual with no proven basis in formal magic is ignorent superstision and are all valueless wastes of time and effort.

Guilt forms the main means of control of the church. Without regular worship there is a chance that the worshipers soul would be condemend.

Most of the members of this religion are those of Thyatian decent who followed Duke Karameikos when he created his kingdom, or Traladaran converts. This is the official state religion dispite the fact that only 25% of the population are worshipers, though this does include most of the nobles and landowners of the county.

The Church of Traladara

These are the beliefs of the Church of Taladara.

 • That the acts of assault, abuse, murder, theft and lying are sins, brought on by weakness or the intrusion of bad-will from evil or animal spirits.
 • That the sins described above should be punished, in the manner that parents punish children: Physical punishment, imprisionment, and the witholding of rights (even death in the case of extreme sinners who endanger others).
 • That the role of the individual in the afterlife will be determined by the individual's state or wisdom, strength of character, and good-will at the time of his death.
 • That the relationships of man to woman is a personal matter, not involving the philosophies of the church, unless one of the above sins is involved.
 • That common magic ritual such as the use of lucky charms, tea-reading, palm readings, card readings and so forth are all declerations ofr man's curiosity about the world and determination to preserve himself from evil, and are often rewarded by the all-mother with the gleaning of facts about the future nature of the world.
 • That the events detailed in the Song of Halav are absolutely true. King Halav, Queen Petra and Zirchev are now Immortals guiding the righteous and punishing the wicked in Traladra / Karameikos, and that one day the Golden Age of Taladara will return to this land.

The basic philosophy of the Church is that people should not harm one another, and that when they do the community should punish the wrongdoer in proportion to the degree of sin. There isn't much more to their philosophy than that, and so the Church is still popular amounstst the whimiscally natured Traladaran's.

Approximately 70% of the total population of Karameikos belongs to the Church of Traladara.

Cult of Halav

Halav - Traladara, war, strategy and tactics, strength and determination, sacrifice, fighting humanoids.
The Cult of Halav is a church that was founded by Sergyev, a member of the Church of Traladara, following a vision in which he saw Halav come down to earth and revealed as being returned to life in the person of Stefan Karameikos III, in order to bring back his favourite Traladarans from the Golden Age. After having revealed his vision to a superior and having been mocked, Sergyev decided to leave the order and to found his own cult dedicated to the worship of Halav in his embodiment as Stefan Karameikos, and thanks to his fervent sermons and to his magnetic personality, succeeded to gather around himself a small number of faithful and other clergymen, indoctrinated with the three beliefs of this faith:

 • King Halav, died on the field of battle in the final clash with the king of the beastmen, has been taken by the Immortals, to be resuscitated, healed and put asleep.
 • The aim of the Immortals is to return Halav to Traladara when the moment is right to return the nation to its ancient glory.
 • The Immortals have decided that the moment has been reached and they have sent the spirit of King Halav into the baby Stefan Karameikos III, so as to make him the new King of Traladara.

Callarii Pantheon
The Callarii follow Ilsundal, Mealiden and their own patron Maiden; lady Callarii.

Vyalia Pantheon
The Vyalia follow the older Immortals of elves, primarily Ordana

Magic Items

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License