Founders High

Masks Founders High

Love is Blue

superteens1_zpsyy72auwd.jpg

(kuvan tekijä Wille Ruotsalainen)

98a5bff3eb094e593632c1c7da5ad325.jpg
Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai Sunnuntai
Matematiikka Psykologia Tietotekniikka Kielitieteet Voimistelu \ jalkapallo Valokuvaus Uskonto
Herra Page Herra Luthor Herra White Neiti Boobs Rouva Kong \ Herra Pain Rouva Paris Herra Dawn
Englanti Geologia Biologia Draama Journalismi Käsityöt Matematiikan tuki
Herra Sweet Rouva Green Herra Kong Neiti Melody Herra Run Rouva Cloud Neiti Pennyworth

Freak, which is all about being strange, unusual, unknown, different, unique, powerful, weird, and special.
Danger, which is all about being strong, threatening, violent, destructive, badass, frightening, reckless, and mighty.
Savior, which is all about being defensive, protective, overbearing, moralistic, guarding, patronizing, and classically heroic.
Superior, which is all about being clever, faster, better, arrogant, dismissive, commanding, egotistical, and smart.
Mundane, which is all about being normal, empathetic, understanding, kind, boring, simple, uninteresting, and human.

Miljöö

Sijainti: Founders Heights kaupunki Futoro (alkup. La Ciudad Del Futuro) saaristo Yhdysvaltojen länsirannikolla Kalifornian rannikosta dramaattisen matkan länteen. Fiktiivinen saaristo kuului pitkään Espanjalle, mutta Kalifornian liityttyä Yhdysvaltoihin myös siinä vaiheessa merkityksetön saari liitettiin osaksi osavaltiota. Saari on suhteellisen kookas, mutta omaa vain vähän asutettavaa pinta-alaa johtuen suurista vuoristoistaan, joista Founders Heights saa nimensä. Saaren keskiosassa sijaitsee nopeasti kehittynyt Futuron kaupunki joka on myös saaren hallinnon keskus, kun taas vanhempi Founders Heights sijaitsee hieman pohjoiseen ja on alkanut hiljalleen jäädä suurkaupungin varjoon.

Saari.jpg
1453d4ce4c16cc423170494c0cea2980.jpg 5301b6226017793174e11696893605b7.jpg

Yhteyksiä ajatellen laivat kulkevat San Diegosta (Lähinnä) ja San Franciscosta (Kohtuullisen Lähellä) Futuroon ja sieltä pohjoiseen Hawaiille (Kohtuullisen Kaukana), Länteen Japaniin (Hyvin Kaukana) ja Lounaaseen Uuteen Seelantiin (Kaukana) ja Australiaan (Hyvin Kaukana). Suurin osa liikenteestä tapahtuu laivoilla ja saarelle saapuneet muistavat matkan kestäneen lähdön ja saapumisen ruuhkat huomioiden pari päivää. Futurossa on lentokenttä, jota käyttävät sekä kiinteäsiipiset että ilmaa kevyemmät alukset, sekä useita pienempiä kenttiä yksityiskoneita ja mainospalloja varten.

Aikakausi: Pelin aika on yhdistelmä useampia aikakausia, osin johtuen erikoisia voimia omaavien henkilöiden olemassaolosta. Tarkkaa vuotta lienee turha suoraan mainita, mutta pelaajat voivat ajatella yhdistelmän kylmän sodan loppupuolta ja tämän vuosituhannen nuorisokulttuuria. Pääosin teknologiataso on jäänyt jälkeen siitä mitä meillä nyt on tarjolla - ihmiset kirjoittavat blogeja ja erilaisia uutispalveluita on tarjolla, mutta nämä ovat pääasiassa kotikoneella. Valvontakameroita on, autot ovat päosin polttoainetta syöviä ja niin edelleen. Neuvostoliitto on edelleen olemassa vaikka heikompana kuin kylmän sodan pahimpina vuosina. Amerikkalaisia omistuksia ostavat edelleen japanilaiset Kiinan ollessa syvemmin Kommunismin aatteessa ja vasta nousussa. Euroopassa eletään edelleen lännen ja idän kisailun välikappaleina, vaikkakin Saksa ei ole jakaantunut. Väli- ja Etelä-Amerikka, Lähi-itä ja Afrikka ovat edelleen diktaattorien leikkikenttää, ja vaikka terroristeja on, ne ovat enemmän kultti-, persoona- ja vallankumouspohjalla.

Futuron Kaupunki: Nopeasti kasvanut metropoli joka on pian kasvamassa miljoonakaupungiksi viimeisimmän pakolaisaallon myötä. Kaupungin kasvu alkoi meidän aikaa vastaavalla 1930-40 luvulla kun yhdysvaltain hallinto tuki valtavilla summilla Oppenheimer ja Knight -projektia, "Project OK", joka oli yhdysvaltojen vastaus euroopassa käyntiin lähteneille rakettihankkeille. Vaikka hanke olikin lopulta kohtuullisen tulokseton sodan syödessä resurssit ja vaikka japanilaisten maihinnousu Futuron saarelle aiheutti paljon tuhoa, tekninen pääoma, joka tällöin luotiin, aiheutti aallon teknologisia yrityksiä, joiden henkilöstötarve sai kaupungin kasvamaan räjähdysmäisesti.

794f3b9b48e44d38fb2bde6039f76124.jpg

Founders Heights: Lähin kaupunki joka on taantunut hiljalleen pilvenpiirtäjien noustessa Futuroon sotien jälkeisellä teknologisella ajalla. Hyvin perinteikäs kaupunki jossa suurin osa väestöstä on valkoisia (65%), aasialaisyntyisten ollessa seuraavaksi suurin väestönryhmä (15%) ja kuuluvat katolisiin seurakuntiin (75%). Kaupungissa on hyvässä maineessa olevia kouluja ja paljon humanistista tutkimusta sekä voimakas Knight-suvun omistaman Knight Industries yrityksen rahoitus. Viimeisimpien kuukausien aikana kaupunkiin on majoitettu tuhansia pakolaisia Kaliforniasta siellä tapahtuneen katastrofin vuoksi, jonka luonne on edelleen epäselvä. Pakolaisten joukossa on ollut useita perheitä joiden lapset on sijoitettu Founders High -kouluun, jonka oppilasmäärä on näin kasvanut suuresti, ja tästä johtuen koulua laajennetaan nyt ottamalla käyttöön kaupungista pohjoiseen sijaitseva vanha kartano kesäkouluna.

4259d7ff6fc308b9bf0bbc02a63c1170.jpg7bc6fddd47815bfc85082e823d8f520c.jpg 2bcde085a724c1519f2f302b2a1ee923.jpg

Founders High Summer School: Hyvin pitkä - tunteja kiemurtelevaa rantatietä vaivalloisesti keikkuvassa koulubussissa - ajomatka vie hahmot rantakaistaleelle, jossa sijaitsee joukko vanhoja rakennelmia, joiden joukossa on myös hieman paremmin säilynyt ja jo hieman kunnostettu kesäkoulu. Pelin alussa tilat ovat selkeästi vielä työn alla, työmiehet ovat siirtyneet viikonlopun viettoon ja koululaiset ovat koulun henkilökunnan kanssa asettumassa tiluksille. Pelin alussa hahmoille alue on vieras, Doomed Alex tietää paikan sijainnin ja Prodigy on kuullut opettajaltaan joitain asioita siitä, mutta kumpikaan ei ole vieraillut alueella. Alueeseen kuuluu useampia raunioita, hautuumaa, joitain rakennelmia jotka ovat olleet joskus suuria varastoja tai ehkä jopa pieniä tehtaita. Varsinainen koulurakennus on massiivinen rakennus jonka puuosat ovat yllättävän hyvässä kunnossa verrattuina lähistön muihin puurakennuksiin. Lähistöllä on useampia kivisiä rakennuksia joita varmasti on tarkoitus hyödyntää tulevaisuudessa.

a053aada02d57e61ba090032e61df43a.jpg 56d470ce4c16ba55a1b337ec4bb2c640.jpg 4781c701925bf08ed51dc20224b99b6c.jpg

Supersankarit: Erikoislaatuisia voimia omaavia henkilöitä on mahdollisesti ollut aikaisemminkin, mutta modernin median kautta hahmot tiedostavat kolme sukupolvea ja sitten mahdollisesti oman neljännen polvensa - jota media ei siis tiedä vielä olevan olemassa. Maailmansodat - jotka menivät suunnilleen samoin kuin oikeassa historiassa - toivat esiin välissään ensimmäisen sukupolven, joka myöhemmin nimettiin Kultaiseksi Sukupolveksi. Meidän aikakauteen rinnastettuna tämä sijoittuu 1910-1950 luvuille. He olivat maskissa kulkevia vigilantteja, jotka kävivät ganstereiden kimppuun ja torjuivat ulkomaalaisia uhkia. Nämä eivät olleet kovinkaan voimakkaita ja todelliset hyvin voimakkaat jäsenet ilmaantuivat vasta toisen maailmansodan puolen välin tietämillä. Tämä sukupolvi on nykyään jo joko kuollut, eläkkeellä tai piiloutunut parrasvaloista. Toisen maailmansodan loppumisesta on kymmeniä vuosia, mutta tämän aikakauden erikoiskykyihin kuului varsin usein jonkinlainen fysiologinen kyvykkyys, joka mahdollistaa Kultaisen sukupolven jäsenten pysytellä viriilinä näihin päiviin. Hahmojen näkökulmasta nähtynä koulussa on nähty muutamia vanhoja arkistokuvia sodasta ja mustavalkeita leikkauksia ilmalaivoista. Historiankirjoissa on useampia mainintoja kaasuhyökkäyksistä Yhdysvaltain maaperällä, terroriaaltoja siellä täällä sekä joukkohysteriaa kaupungeissa - jotka erikoisesti nimetyt naamiosankarit ovat sitten viime hetkellä pelastaneet. Siellä täällä on patsaita muistamaan näitä sankareita - käytännössä poikkeuksetta valkoisia miehiä yhteiskunnan yläluokista.

Kultainen

Meidän aikaamme vastaavien 1950-1970 lukujen aikana syntyi Hopeinen sukupolvi, usein myös Atomin sukupolveksi kutsuttu, jonka voimat olivat ylivertaiset mihinkään aiemmin tulleeseen ja sen jälkeen nähtyyn. Näistä sankareista kirjoitettiin paljon hahmojen vanhempien aikaan ja kaikki sekä ihailivat että pelkäsivät näitä. Yhdysvaltalaisiin sankareihin suhtauduttiin lähinnä kuin ydinaseisiin; niiden olemassaolo tiedostettiin ja heidän katsottin olevan uuden ajan synnyttämiä. Fiktio oli täynnä oletuksia ja ennustuksia näistä. Ihmiset ymmärsivät vain hämärästi kuinka hirvittäviä määriä varallisuutta ja tukijoiden työaikaa hallitukset käyttivät ilmiön tutkimiseen ja ymmärtämiseen; viivästyttäen samalla käytännössä kaikkea teknologista kehitystä, koska voimien alkuperä jäi käytännössä aina mysteeriksi. Tällöin tapahtui paljon sellaista joka vasta myöhemmin tuli päivän valoon. Hahmojen näkökulmasta edelleen maailman yllä lepää - nyt jo vakavaan aikuisuuteen ikääntyneiden Hopeisten ote ja ikoninen läsnäolo. "Onko se lintu? Lentokone? Ei se on… " on se mitä suurimmalla osalla on näköhavaintoa tai edes ymmärrystä Hopeisista.

Hopeinen

Meidän aikaamme vastaavat 1970-1980 luvut synnyttivät Pronssisen sukupolven. Tähän aikaan journalistit paljastivat Hopeisen sukupolven toimien inhimilliset seuraamukset, mediaan tuli julki useampikin tapaus jossa sankari oli menehtynyt kampailussa, hallitusten epäinhimilliset kokeet ja niihin vuodatetut varat tulivat julki maailman talouden ajautuessa lamaan, vaihtoehtokultturit nousivat kaikkialla läntisesä maailmassa ja kommunismin varjopuolet alkoivat paljastua. Pronssinen sukupolvi oli karu, väkivaltainen, vallankumouksellinen ja monikulttuurinen. Sen erikoispiirteenä oli Hopeisia vastaan kapinointi ja se että nyt valtamedia oli täysin heitä vastaan. Hopeisten henkilökultti säilyi median voimasta, mutta uudet sankarit joutuivat kamppailemaan yhteiskuntaa vastaan, joka piti heitä epäilyttävinä parhaimmillaankin ja hirviöinä pahimmillaan. Hahmojen näkökulmasta heidän ollessaan pieniä lapsia sankarit olivat sankareita ja sitten tapahtui jotain - ja yhtäkkiä kaikki alkoivatkin puhua vaaralisesta säteilystä, ihmishenkien vaarantamisesta ja perinteiden vastaisesta epäilyttävästä toiminnasta.

Pronssinen

Hahmojen näkökulmasta jossain puhutaan edelleen toimivista Kultaisista. Hopeisten toimien vaikutukset nousevat uutisiin ja mediassa spekuloidaan vakuuttavasti, mikä on supervoimien ilmentymää ja mikä on luonnonilmiö. Pronssisten toimet nousevat esiin usein, lähinnä väkivaltaisissa jengitaisteluissa, uskonlahkojen ratsioissa ja paljastuneissa orjakauppapidätyksissä. Kaikkinensa media lisää näihin aina epäilyksen siemenen Pronssisten tarkoitusperistä ja siitä, miten nämä toimivat lain ulkopuolella. Rivien välistä on luettavissa että jokin kirjainyhdistelmävirasto on antanut Hopeisille valtuudet toimia lain ulottumattomissa; osin varmaan sen vuoksi että kenelläkään ei ole keinoa estää Hopeisia toimimasta lain ulottumattomissa.

Pelin kannalta kaikki merkittävät Supersankarit ja Superrikolliset luodaan pelin aikana.

Tiimi

4yqpw8-l-610x610-jacket-teen+wolf-varsity+jacket-cutie-dylan+obrien-nerd+glasses-preppy-menswear-baseball+jacket.jpg a77acd15ef363ce57c1adbec657f3106.jpg
3998911-silhouette-of-man-with-guitar.jpg 67d69e510511f2297951e8ec758e77c4.jpg
62f50b47e8b88ea79d578a5341fdcae9.jpg feecbf96728f4af9d2b7c559b6e0a42b.jpg

Muut

e31337425adf8e91b08216afeea6d199.jpg
Kohdattu piraatticf2578146a74d4475196b4af49c2ad51.jpg
e3e148866cb8e9e5b7ea877c02a1af09.jpg

Tarinakaari

Love Letters I (16.08.2016)
Alexin essee - Minun perheeni

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License