Kirsikankukkia Tuulessa
gemp.jpg

Elettiin erään aikakauden loppua. Kynä ja miekka olivat tasavertaisia ja kauneus ei ollut vain katsojan silmässä, vaan esi-isät tuomitsivat jokaisen hetken syntymästä kuolemaan. Laulu ja tanssi olivat valtakunnan kukoistuksen suurimpia mittareita ja runous viilsi sielua yhtä syvään kuin miekka lihaa. Jokainen joka tunsi ajan virran, tiesi että suuri muutos oli tulossa. Legendan mukaan Tennou no sakura1 puhkesivat tuolloin vielä valkoisiin kukkiin, mutta murroksen jälkeen nykyään putoavat vaalean punaisina, veren tahraamina. Jokaisen Pyhän Portin2 varjossa seisseen sukupuun tuli valita antaako tuulen puhaltaa kukat tiehensä, vaiko palaa muutoksen tulessa.

eli se burning wheel Heia-kauden Japanissa.

Tietoa kampanjasta ja asetelmasta

Noto-Hantoun vartijat -kampanjan pääsivu.
Aikalinja kampanjaa edeltäneiden tapahtumien selkiyttämiseksi.
Klaanin poltosta hahmoihin kohdistuvat vaatimukset.

Pelaajahahmot

Saburo Sato
Nobu Karasudo
Kisuke Karasudo
Toguchi Karasudo

Esimerkkejä, ei kampanjan pohjaa:

Horawara-suku on pitkään havitellut kanavanvartijan paikkaa, mutta keisarin isän-isä nimitti silloisen rakastajattarensa veljen suvun Katachit tehtävää hoitamaan. Viimeisin kanavanvartija Katachi Miiko kuitenkin sai naitettua tyttärensä Homichou Fujiwaralle3 ja Katachit ovat näin muuttamassa Fujiwarojen kartanoon. Howarojen pää, Hanachi-sama, lähettää vanhimman poikansa ja bushinsa Katachien toimipaikalle neuvottelemaan Keisarille esiteltävien suositusten hinnasta. Howara Machi on lapsesta asti haaveillut Katachi Koichi:sta, kanavanvartijan nuorimmasta tyttärestä. Mutta tytär on sokea, esi-isien kiroama, joten naimakauppojen tekeminen on pois laskuista. Machi uskoo vahvasti, että kanavanvartijoina Howarat saisivat viimein takaisin pari sukupolvea sitten menettämänsä runopaikan Pyhän Portin hovista. Perheen nuorinta poikaa, Amaria on lapsesta asti koulutettu ajatuksella, että runopaikka aukeaa. Howarat ovat liitossa Joudou-temppelin kanssa, sillä perheen pään veli toimi siellä abottina. Joudou-temppeli on vahvasti Fujiwarojen nousevaa sotilaallista läsnäoloa vastaan. Kohtaus voisi alkaa Katachien kanavan portilta, jossa Katachi Himaro, nuori ja kärsimätön bushi, penää retkikunnan tarkoitusta vai vaivoin muodollisuuksista kiinni pitäen.

Futoukashi veljet ovat joukko maaseudulla kasvaneita sotilasuvun vesoja. Matkallaan itään juhlimaan kiinalaisten kauppalaivojen tuloa merenrantakaupunkiin he törmäävät kuvottavaan näkyyn. Pellolla työskennelleet kyläläiset on kuin teurastettu kylään vievälle korotetulle tielle. Pian selviää, että kyläläisiltä on leikattu kielet irti ja lyöty hampaat sisään. Kylään saapuessaan he löytävät vain yhden pienen, noin 5 vuotiaan pojan piilosta lattian alta. Poika ei puhu sanaakaan vaikka kuinka kuulustelisi. Kylänpäällikön majasta löytyy kaulanauha, jossa on Amarata -suvun leimasimella merkittyä rahaa. Amaratat ovat alueen vaikutusvaltaisin sotilassuku, Futoukashien ikiaikaisia kilpailijoita. Huhutaan, että neljätoista sukupolvea sitten Amaratojen neljä vanhinta poikaa tappoivat itsensä ryhtyäkseen vihamielisiksi hengiksi. Uskottiin tätä eli ei, Amaratojen rooli alueen politiikassa on valtava. Futoukashit ovat pitkään halunneet pysyvät puunhakkuuoikeudet Arayaman vuoren etelärinteeseen, mutta ostetuilla oikeuksilla yhden syksyn hakkuissa pari vuotta sitten kuoli seitsemän työläistä mutavyörymiin ja kolme katosi jälkiä jättämättä. Ovatko kuolemaan menneet Amaratojen veljet viimeinkin saavuttaneet Kamin aseman? Vai vainoaako Arayaman vuorta ja sen peltolaaksoa joku vielä synkempi salaisuus?

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Heian_Period

Add a New Comment
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License