Lamprey

Täältä löydät Lampreyn, Martin kehittämän hyvin kevyen (miltei luurankomaisen) hahmonluontisysteemin. Kommentteja saa ja pitää jättää tälle sivulle.

Lamprey2.pdf

Kommentteja

aleator: Joo, voi tähän ladata pdf:iäkin. Alhaalta files kohdasta löytää nyt Martin systeemin. (Jos joku keksii miten siihen tehdään linkki, niin kommentoikoon lisää). Muista kommenteista sen verran, että kolme saraketta plus pallurat on ehkä liian paljon. Myöskin rivit tulisi ehdottomasti tasata levottoman vaikutelman välttämiseksi. Esimerkit sen sijaan voisi korostaa jotenkin, jotta ne löytää helpommin.

Millaiseen peliin tämä on tarkoitettu? Hahmonluonti ei tunnu tälläisenään sitovan hahmoja juoneen tai pelimaailmaan millään tavalla. Myöskin hahmojen motiivit ja päämäärät (mitkä ovat minusta se tärkein asia hahmossa) jäävät uupumaan. Jos esimerkeissä esitellyn atleetin tipauttaa peliin, mitä se siellä tekee? Hahmon kyvyt ja suoriutuminen eri asioista on hyvin nähtävissä.
eli siis hieman lisää perusteluja ja tähdennystä käyttötarkoituksesta, niin se on jees

Dracogen: Alunperin systeemiä käytettiin nopattomassa/melkein säännöttömässä pelissä hahmonluontiin. Kirjoitan lisää kunhan pääsen kotiin illalla.

… Systeemin /pointti/ oli ludoa ihan normaaleja henkilöitä normaaliin maailmaan ilman pelinjohtajan valvontaa ja mahdollisimman yksinkertaisesti. Joten systeemi ei ole mitenkään maailmasidonnainen, vaikkakin on aika rajoittunut. Sitä voisi tuollaisenaan käyttää "Matti Meikäläinen" one-shot hahmojen nopeaan tekemiseen tai peleihin joissa ei käytetä hirveästi mekaniikkaa pelin aikana. Periatteessa suoritusmekaniikkana systeemin toimisi "noppapeleissä" storyteller-mekaniikka eli taito+statti+(spesialisaatiosta 1 noppa lisää) noppaa jonkun vaikeusluvun yli.

Parantelin tuota layouttia hiukan ja korjailin pari kirjoitusvirhettä. Ja poistion linkin omaan wikiini.

rating: 0+x
Add a New Comment
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License