Murhakulkurit

D&D 5e kampanja Tampereella. Kampanja sijoittuu Mystaran maailmaan.

Mystara perustietoa

Mystara syvempää tietoa

(7.8.2019-)

DM: Thunhus

Murhakulkurit

Petrus (Pekka)
Human, fighter, soldier, thyatian

Dalgal (Samu)
Mountain dwarf, fighter, soldier, rockhome
Raivoraitis
Toinen silmä sokee (disadvantage to ranged attacks and perception)

Kioshi (Juha)
Goliath, paladin, otsider,

Ildjarn Ragnarsson (Ville)
Human, bard, ?, ostland

Iaoe (Toni)
Half-elf, storm sorcerer, ?, glantrian

Marcus (Mika)
Half-elf, hexblade, DDC agent, darokinian

Ulf (Sami)
Human, fighter, ?, vestland
Pelkää epäkuolleita

(Jani)
Kobold, monk, street urchin, darokin

Vammat

Dalgal
Raivoraitis
Toinen silmä sokee (disadvantage to ranged attacks and perception)

Ulf
Pelkää epäkuolleita

House Rules

Vammat
Hahmon mokatessa Death saving thrown saa hahmo vamman. DM päättää/arpoo vamman.
Vammoja voi olla:
Pelko
Kostonhalu
Silmävamma
Kuulovamma
Jalkavamma (speed tippuu 5')

Fireball loitsu
Area on 5x5 ruutua

Hahmon kuolema
Hahmoja ei normaalisti nosteta kuolleista loitsuilla.
Kuolleen hahmon maagiset esineet haudataan kuolleen mukana.

Ei-toivotut loitsut
Spirit guardians

RIP

Tarina

1. sessio 7.8.2019 (Murhakulkurit tapaavat ja kummitustalo)

Kuusi toisilleen tuntematonta kulkuria oli jokilaivan kyydissä Darokinin kaupungista Atheoksen satamakaupunkiin. Lautta pysähtyi yöksi jokisatamaan ja diplomaatti Marcus, bardi Ildjarn sekä paladiini Kioshi pääsivät nauttimaan majatalon illallista. Legioonalainen Petrus, kääpiö Dalgal sekä noita Iaoe jäivät jokilaivalle nauttimaan puuroillallista.

Laivan kyydissä oli myös kaksi vankia pieneen rautahäkkiin kytkettyinä. Toinen oli uhkaavan näköinen viikinkisoturi ja kun taas toinen oli söpö nainen, jonka suu oli kapuloitu.

Noita Iaoe siirtyi ulkohuussiin helpottamaan oloaan. Huussin seinään oli kaiverrettu kahden myyttisen seikkailijan, Neivil ja Grimson, nimet. Iaoe haaveili omasta rikkauksien ja taikaesineiden täyttämästä tulevaisuudesta kun illan hiljaisuuden rikkoi naisen kirkuna.

Majatalon pihalle juoksi nainen, joka kirkui kuin hyeena. Hän osoitti metsään, josta loikki esiin suuri joukko vihreitä suippokorvaisia scimitarein ja jousin aseistettuja goblineita. Niillä oli pahat mielessä.

Dalgal ja Petrus alkoivat mäiskiä laivaan pyrkiviä goblineita. Iaoe loihti kolme goblinia uneen. Kioshi ryntäsi majatalosta suojelemaan kirkuvaa naista. Marcus asettui majatalon oven ulkopuolelle asemiin. Ildjarn tutkaili löytyisikö majatalosta mitään arvokasta ryöstettävää.

Dalgal ja Petrus saivat valtaajat lyötyä maihin ja kävivät vastahyökkäykseen. Iaoe loihti jääsäteitä huussin takaa. Kioshi todisti kirkuvan naisen kuoleman ja joutui usean goblinin piirittämäksi. Marcus lukkiutui meleeseen goblinpomon kanssa. Ildjarn nukutti ja pilkkasi goblineita loitsuillaan.

Kovan iltatyön jälkeen kaikki goblinit saatiin hengiltä ja kaikille tarjottiin kahvia ja croissantteja palkkioksi urotöistä. Kuusikko alkoi tutustua toisiinsa paremmin ja he huomasivat kaikkien tavoittelevan kultaa ja taikaesineitä muiden henkilökohtaisten tavoitteiden lisäksi.

Kulkurit jatkoivat jokilaivalla Athenoksen suureen satamakaupunkiin, joka oli muuttunut erityisen puhtaaksi ja turvalliseksi paikaksi asua. Alkoholivero ja aseverot oli nostettu pilviin sekä huumeet oli kielletty paikallisen hallinnon mahtikäskyllä.

Kulkurit viettivät Keltaisen ruusun tavernassa iltaa kovaa viinanhintaa kiroten. Siellä he kuulivat tarinaa paikallisesta kummitustalosta, jossa kummitteli ja näkyi outoja valoja. Talo oli kuulunut alkemistille, joka osasi muuttaa raudan kullaksi. Huhujen mukaan alkemistin aarteet odottivat noutajaansa.

IMG_0647-1024x1024.jpeg?ssl=1

Kummitustalo

Kulkurit päättivät lähteä tutkimaan kummistaloa. Talo seisoi kallioiden päällä meren rannassa. Se oli ränsistynyt ja asumattoman näköinen. Kulkurit tutkivat talon sisäpihan, josta löytyi kaivo. Kaivon pohjalla näkyi hopeaa ja noita Iaoe loihti taikurinkäden hakemaan kolikot. Kaksi isoa käärmettä kävi taikurinkäden kimppuun. Sisäpihalta löytyi myös jättiläisnäätien kolo, johon kukaan ei halunnut ryömiä.

Bardi Ildjarn ja Noita Iaoe pössyttelivät pihalla Viiden konnun mainiota ruohoa. Iaoe sai pahoinvointioireita.

Kulkurit tunkeutuivat taloon sisäpihan kautta. He huomasivat lattialla jalanjälkiä, jotka johtivat kätketylle lattiaalukulle. Paladiini Kioshi asteli luukun viereen, kun jostain talosta kuului tappouhkauksia ja demonista naurua. Bardi Ildjarn joutui pelon valtaan.

Kääpiö Dalgal johdatti ryhmän kellariin lattialuukun alta löytyviä portaita pitkin. Kellarissa oli iso kunnostettu huone, jossa oli useita vuoteita ja pöytä tuolineen. Kellarissa lymysi myös kolme miestä jouset valmiina.

Dalgal huomasi miehet ajoissa ja kulkurit perääntyivät. Bardi Idjarn alkoi jutella miesten kanssa ja sai selville niiden haluavan ostaa Viiden konnun mainiota ruohoa 20 kiloa. Miehet kertoivat vallanneensa talon ja pelotellaansa muut pois talon luota. Kaupat sovittiin pidettävän talon sisäpihalla. Petrus laittoi palamaan Viiden konnun mainiota.

Kulkurit tutkivat talon alakerran ja löysivät kolme mielenkiintoista arkkimaagien kirjoittamaa kirjaa. Yläkerran portaikossa kuului taas pahanentisiä varoituksia ja naurua.

Yläkerrasta löytyi sidottu ja suukapuloitu mies, joka kertoi olevansa kiinteistövälittäjä Ned. Hän oli tullut arvioimaan talon arvoa, sillä talo oli pian tulossa pakkohuutokauppaan maksamattomien verojen takia. Joku oli kolkannut Nedin takaapäin, josta todisteena oli kuhmu takaraivossa.

Vintille johtaneet portaat olivat tuhoutuneet. Koljatti Kioshi nosti Petruksen ja Dalgalin vintille. Siellä oli vain rikkinäisiä huonekaluja ja kuusi stirgeä. Taistelun jälkeen kulkurit lepäsivät lyhyesti ja saavuttivat toisen tason.

2. sessio 14.8.2019 (Kummitustalon salisuus paljastuu)

Kummitustalon patiolta kuului huuto, jossa kutsuttiin kulkureita bisneksen tekoon. Kulkurit olivat epäluuloisia. Dalgal ja Iaoe asettuivat kakkoskerrokseen asemiin pation yläpuolella oleviin ikkunoihin. Marcus ja Ildjarn menivät sisäkautta patiolle neuvottelemaan.

Patiolla oli kaksi miestä, mutta puhemiehenä toimi Sanbalet niminen näkymätön mies. Sanbalet ehdotti kauppaa Viiden konnun mainiosta ruohosta. Hän halusi 20 kiloa ja tarjosi siitä hyvän hinnan. Ildjarn antoi Viiden konnun mainiota näytteeksi toiselle miehelle, joka totesi tuotteen kelvolliseksi.

Tarkkasilmäinen Iaoe huomasi patiolla lehtien liikettä ja päätteli näkymättömän miehen äänen tulevan juuri samasta kohtaan. Neuvottelut jatkuivat ja Sanbalet vaati Marcusta jäämään vieraakseen siksi aikaa, kun Ildjarn noutaisi laivalla tuotteet kartanolle. Tähän kulkurit eivät suostuneet ja ratkaisuksi löytyi tuttu ja turvallinen turpakäräjät. Patiolla alkoi taistelu.

Koboldi Raxu, katulapsi ja munkki, piileskeli jättiläisnäädän kolossa saman kummitustalon pihalla. Raxu oli nälissään ja pahasti mustelmilla. Joukko miehiä oli pieksinyt hänet edellispäivänä hänen hakiessaan turvaa hylätystä talosta. Näädänpesän edessä hän näki saman sandaalin, joka oli häntä kipeästi potkinut. Kauempaa kuului taistelun ääniä ja Raxu päätti kostaa.

Ildjarn loihti näkymättömyyden paljastavan loitsun, joka toi esiin Sanbalet miehen. Mies oli velho, joka loihti tulikuumia säteitä ilkeää Ildjarnia kohti. Pusikossa piileskeli kokenut jousimies, joka ampui myös Idjarnia. Alakerran huoneessa piileskellyt iso hobgoblin ryntäsi kaksikon kimppuun Marcus ja Ildjarn olivat pulassa.

Silloin apua alkoi saapua paikalle. Iaoe loihti taikojaan ikkunasta ja Dalgal loikkasi ikkunasta Sanbaletin niskaan. Raxu kävi jousimiehen paljaaseen pohkeeseen kiinni kostovimmalla. Kulkurit lahtasivat viholliset veripaltuksi.

Raxu esittäytyi muille. Hänet hyväksyttiin kulkurien joukkoon.

Kulkurit laskeutuivat talon kellariin. He tutkivat ison huoneen, jossa oli tilat 10 miehelle. Sieltä johti kaksi ovea, joista toinen oli salvattu. Sitä oli selkeästi yritetty murtaa ulkopuolelta.

Dalgal poisti salvan ja astui pimeään huoneeseen. Kuusi aseistettua luurankoa animoitui ja ne kävivät päälle. Niitä oli helppo listiä tylpillä aseilla. Huoneessa aukeni salaovi ja sieltä astui esiin pelottava luuranko, jolla oli velhon hattu päässä. Kulkurit päästivät murhanhimonsa valloilleen. Velhon hattu paljastui hat of greater wizardry taikaesineeksi. Dalgal laittoi hatun päähänsä.

Salaoven takaa löytyi alkemisti laboratorio. Siellä oli kultaisia esineitä, kirjoa, onnenkivi ja muuta luutattavaa. Idjarn otti onnenkivi taikaesiin ja tutki löytynyttä kirjaa, joka kertoi viisasten kivestä. Yksi kirjoista oli velhon loitsukirja.

Toinen kellarihuoneesta paljastui Sanbalet velhon huoneeksi. Sieltä löytyi eroottista runoutta, muistilappu goblin-darokin sanoista, velhon loitsukirja ja merkinantolyhty. Salakätköstä löytyi tietoa alueen vuorovesistä, muistilappu merkeistä ja muistikirja. Muistikirjassa oli merkintä Meriaave nimisen aluksen saapumisesta viiden päivän kuluttua.

Isosta huoneesta paljastui salaovi, jonka takaa paljastui karkea käytävä. Käytävä johti alaspäin ja siellä tuoksui merivesi. Seikkailijat löysivät vihreää limaa ja makuupaikkoja. Syvemmältä löytyi varasto, jossa oli 500 kullan edestä brandia ja 1000 kullan edestä oopiumipalloja. Kulkurit kiistelivät oopiumin kohtalosta. Muutama pallo sujahti bardi Ildjarnin taskuun.

Käytävä johti luolaan, josta oli pääsy merelle. Sen rannassa oli iso soutuvene. kaksi hobgoblinia ja kolme ihmistä oleskeli rannalla. Ne eivät ilahtuneet kulkureista vaan kävivät päälle. Kulkurit murjoivat vastustajia ja yksi mies yritti paeta veneellä. Urhea kääpiö Dalgal loikkasi veneeseen ja uhkaili miestä. Dalgal ei osannut itse soutaa, mutta kiroukset saivat miehen soutamaan veneen takaisin rantaan.

Mies kertoi toimineensa salakuljettajana Sanbaletin porukassa. He olivat antaneet talon yläkerroksista merkkejä salakuljettajalaivalle ja sen jälkeen he olivat soutaneet laivalle lastia hakemaan.

Konnilta löytyi mariner's armor ja pipes of remembrance.

Kulkurit lepäsivät ja laativat suunnitelman. Noita Iaoe opiskeli merkinantosysteemiä ja bardi Idjarn tutustui viisasten kivestä kertovaan kirjaan. Meriaave saapuisi pian…

Hat of greater wizardry
You can use the hat as a spellcasting focus for your wizard spells. • You can try to cast a cantrip and 1st level spell that you don’t know. The cantrip and 1st level spell must be on the wizard spell list, and you must make a DC 10 Intelligence (Arcana) check. If the check succeeds, you cast the spell. If the check fails, so does the spell, and the action used to cast the spell is wasted. In either case, you can’t use this property again until you finish a long rest.

Pipes of remembrance
This long, delicate wooden pipe features a bowl made from smooth river stone. When the pipe is lit, smoke exhaled from it does not dissipate, instead lingering around the bearer. After 10 minutes, the smoke forms moving shapes that reenact the bearer's most impressive and heroic achievements for 5 minutes. When this realistic performance is complete, the smoke dissipates. The pipe can't be used this way again until the next dawn.

Mariner's armor
Armor (light medium or heavy), uncommon
While wearing this armor, you have a swimming speed equal to your walking speed. In addition, whenever you start your turn underwater with 0 hit points, the armor causes you to rise 60 feet toward the surface. The armor is decorated with fish and shell motifs.

3. sessio (Meriaave ja liskomiehet)

Kulkurit odottivat Meriaave aluksen saapumista kummitustalon edustalle viisi päivää. Kolmantena päivänä talolle saapui Ulf niminen jousimies kaukaa Soderfjordin Jaarlikunnista. Ulf oli selkeästi viikinkien ottama orja etelästä, sillä miehellä oli yönmusta iho. Mies oli saanut Jorn nimiseltä perämieheltä vinkin kysyä hyviä töitä Sanbalet nimiseltä velholta hylätystä kartanosta. Kulkurit ottivat Ulfin porukkaan ja lupasivat osuuden seikkailujen tuotoista.
Viidentenä päivänä noita Iaoe kiipesi kartanon yläkertaa ja tähysti merta. Yksi laiva ohitti talon. Seuraavana yönä yksi laiva jäi ankkuriin talon edustalle ja viestitti kolme pitkää valomerkkiä, Iaoe vastasi merkkeihin parhaan ymmärryksensä mukaan ja sai vastaukseksi lastin noudon merkin.
Seitsemän kulkuria ja yksi vangittu salakuljettaja soutivat laivaveneellä Meriaave aluksen luokse. Se oli pieni purjelaiva. Laivan partaalta Meriaaveen puosu kuulusteli kulkureita, jotka esittivät olevansa salakuljettajia. Puosu antoi luvan kulkureiden nousta laivaan ja noutaa lasti ruumasta.
Osa kulkureista jäi veneeseen ja sitoi vangitun salakuljettajan. He nousivat myös laivaan. Laivan ruumasta löytyi tukeva lasti oopiumia ja brandia. Kulkurit näkivät myös arvokkaan aselastin.
Puosu alkoi vaatia maksua lastista. Summa oli 2000 kultaa. Kulkurit yrittivät huijata hakevansa Sanbaletin maksamaan ja vievänsä samalla lastin maihin. Puosu suuttui.
Legioonalainen Petrus menetti malttinsa. Hän yritti työntää puosun mereen, mutta valpas puosu väisti. Kosto oli välitön. Puosu iski koukun Petruksen niskaan ja alkoi raahaamaan legioonalaista ruoskittavaksi isomastolle.
Kääpiö Dalgal menetti hermonsa ja iski nuijallaan puosua. Helvetti pääsi irralleen. Noita Iaoe nukutti loitsullaan merimiehiä, jousimies Ulf antoi jousensa laulaa ja muut kävivät käsiasein merimiesten kimppuun.
Perähytistä tuli kaksi kapteenin lyyliä säilöin aseistettuna ja niiden takana operoi laivan magiankäyttäjä. Lyylit yrittivät jekuttaa kivikasvoista Kioshi paladiineja esittelemällä sulojaan, mutta Kioshin liha ei ollut heikkoa. Magiankäyttäjä loi kannelle kuunsäteen, joka laittoi Petruksen, Raxun ja Dalgalin pulaan. Ulf kävi omaa tarkka-ampuja sotaa isomaston tähystäjän kanssa.
Petrus selvisi kuunsäteestä ja ryntäsi magiankäyttäjän kimppuun. Hilpari iski lyylien välistä ja magiankäyttäjän konsentraatio katkesi. Isomaston tähystäjä naulasi nuolillaan jousimies Ulfin maihin. Kannen alta nousi Meriaaveen kapteeni Björn verinen, joka jakoi painavia iskuja tiheästi sapelillaan. Kapteenin jäljessä tuli kaksi merimiestä ja kuten myös perähytistä.
Kulkurit olivat pulassa. Ulf luuli päässeensä Valhallaan, mutta sieltä jousimies käskytettiin takaisin taistelukentälle. Dalgal kaatui kapteenin sapeliin ja tilanne muuttui epätoivoiseksi.
Noita Iaoe keksi nukuttaa haavoittuneen kapteenin. Samalla nukahti myös Petrus. Iaoe sai pari merimiestä antautumaan uhkauksillaan. Ulf sai vihdoi ammuttua tähystäjän isomastosta, joka putosi veripaltuksi kannelle.
Taistelu oli voitettu ja kolme merimiestä ja kapteeni jäivät vangeiksi.
Diplomaatti Marcus ja legioonalainen Petrus menivät tutkimaan etuhyttiä. Siellä lepäsi kolme liskomiestä riippumatoissa ja arkun takana piileskeli niiden lemmikkilohikäärme. Liskomiehet puhuivat lohikäärmekieltä, jonka Marcus oli oppinut Darokinin diplomaattijoukkojen koulutuksessa. Liskomiehet vaativat aseiden välitöntä toimitusta heimolleen. Marcus kuunteli liskomiehiä diplomaatin kärsivällisyydellä ja vakuutti toimituksen tapahtuvan huomenissa.
Kulkurit tutkivat laivan. Oopiumia oli 1000 kullan arvosta ja brandia 500 kullan edestä. Aselastin arvo oli 2000 kultaa. Kapteenilta ja muulta miehistöltä saatiin luutattua muutama lantti. Kapteenin huoneesta löytyi karttoja, joista kävi ilmi liskomiesten tukikohdan sijainti Malpheggi suolla.
Tarkkakuuloinen Iaoe kuuli koputusta lastiruumasta. Paljastui salaluukku, jossa kyyhötti kahlittu merihaltia Oceanus. Haltia kertoi käyneensä tiedustelumatkalla liskomiesten tukikohdalla Malpheggin suolla, koska liskomiehet olivat kutsuneet muita merenolentoja neuvonpitoon. Merihaltioita ei kuitenkaan oltu kutsuttu. Oceanus oli havainnut laivan tuovan aselastin liskomiehille ja hän oli kiivennyt laivaan. Haltia oli kuitenkin paljastunut ja hänet oli laitettu salaluukkuun vangiksi. Oceanus epäili liskomiehillä olevan pahat aikomukset.
Murhakulkurit keskustelivat Meriaaveen kapteeni Björn verisen kanssa. He päättivät toimittaa aseet liskomiehille ja laiva seilasi Malpheggi suon rantaan, johon laski joki. Sieltä he lähtivät kahdella laivaveneellä aselasti mukanaan kohti liskomiesten tukikohtaa.
Matkalla Dalgalille tuli kusihätä ja hän nousi veneen partaalle toimittamaan asiaansa. Joessa saalistava krokotiili kävi kääpiön nilkkaan kiinni ja veti kääpiön jokeen. Dalgalin onneksi hänellä oli merisotilaan haarniska taikaesine, joka antoi kääpiölle uimataidon. Kääpiö iski nuijallaan krokotiilin kuoliaaksi ja havaitsi sen kolme lajitoveria olevan tulossa apajille. Nopein delfiinipotkuin Dalgal hypähti vedestä takaisin veneeseen. Krokotiilit kävivät kuolleen lajitoverinsa kimppuun hyvällä ruokahalulla.
Hyttyset pistivät suolla murhakulkureita. Useampi heistä tunsi hetken päästä uupuneelta. He olivat sairastuneet malpheggin kuumetautiin.
Murhakulkurit soutivat liskomiesten tukikohdalle. Jousimies Ulf meni puskaan piiloon.
Liskomiehet saapuivat 20 liskon voimin hakemaan aseita. Niitä johti varapäällikkö Irhtos. Liskomiehet maksoivat aselastin loppusumman 1000 kultaa ja pyysivät uutta lastia kahden viikon kuluessa. Maurhakulkurit sopivat silmät suurina toimittavansa aseet ja saivat etumaksua 1000 kultaa.
Murhakulkurit punnitsivat hyökkäystä liskomiesten kimppuun tai vetäytymistä. He päättivät mennä myymään hallussaan olevat oopiumit ja brandit Fort Tenobarin satamaan. Samalla he tekivät diilin, jonka mukaan kapteeni Björn verinen auttaisi murhakulkureita myymään saaliin ja kapteeni saisi vapautensa ja laivan.
Murhakulkurit purjehtivat Fort Tenobarin satamaan. Oopiumi ja brandi saatiin kaupaksi 5% alennuksella. Kapteeni ja laiva vapautettiin. Murhakulkurit päättivät pitää lomaa kaupungissa, sillä saaliiksi saatu kulta poltteli taskuissa ja kurkut tuntuivat kuivilta.
Murhakulkurit viettivät ansaitsemaansa lomaa Port Tenobarin huonomaineisessa kaupungissa. Diplomaatti Marcus otti rauhallisesti, mutta onnistui saada turpaansa ahtaajien suosimalla kebab kioskilla. Kioshi rentoutui oluella rantabulevardilla, jossa hän huolimattomuuttaan kaasi oluensa juuripestylle terassilaudotukselle. Paikan portsari haukkui koljatin ilkeästi. Ulf päätti koittaa onneaan sataman kapakoissa kertoen tarinoita seikkailuistaan. Ne eivät kuitenkaan tehonneet, sillä eksoottinen viikinki sai pakit Tracy nimiseltä kapakkaruusulta.
Kääpiö Dalgal irroitteli kunnolla viinaa kiskoen ja urotöistään leuhkien. Hän iski mukiinmenevän neidin. He päätyivät viettämään yhteisen yön. Kävi kuitenkin ilmi, että neiti oli kaartinluutnantti Holgerin vaimo.
Legioonalainen Petrus kiersi baareja ja päätyi seuraamaan suositun bardi Göringin esitystä. Kiertelevä bardi vakuutti yleisölle Petruksessa olevan jotain outoa. Petrus tunsi yleisön katseet selässään.
Koboldi Raxu tapasi setä Augustuksen, joka halusi pitää huolta Raxusta. Augustus oli vanha velho, joka asui yksin kylmässä tornissaan. Setä opetti Raxulle arcana skillin.

Noita Iaoe päätyi kaupunkikierroksellaan uhkailukilpailuun atruaghilaisen seikkailijan Vääräsormen kanssa. Iaoe joutui vetäytymään tilanteesta yleisön hurratessa. 

Murhakulkurit saavuttivat kolmannen tason.

4. sessio (Retki Malpheggin suolle)

Darokinin keskushallinnon asiamies tapasi Marcuksen Fort Tenobarissa. Asiamies Cusano oli kuullut murhakulkurien vierailusta liskomiesten tukikohdalla ja asekaupoista. Osa murhakulkureista oli ilmeisesti humalapäissään kehuskellut tekemisistään Fort Tenobarin krouveissa.

Marcus oli entinen Darokin diplomaattijoukkojen asiamies. Cusano tiesi tämän ja sen takia hän oli kiinnostunut murhakulkurien palkkaamisesta. Tehtävänä oli tiedustella liskomiesten aikomuksia ja sotavoimien vahvuutta. Palkkioksi Cusano lupasi 1000 kultaa.

Marcus vei tarjouksen muille murhakulkureille. He olivat kuulleet huhuja liskomiesten kuninkaiden haudasta ja sen kätkemistä aarteista. Murhakulkurit olivat valmiita tehtävään.

Murhakulkureilla oli yhä salakuljettajilta anastama laivavene, jolla matka liskomiesten tukikohtaan sujuisi nopeasti. Ongelmana oli vain se, että kukaan kulkureista ei ollut varsinainen merenkulkija. Legioonalainen Petrus sai ideaksi palkata vangiksi jääneen salakuljettajan, Inigon. Mies löytyi satamakrouvista ja muutaman kierroksen jälkeen Inigo oli valmis lähtemään kulkureiden matkaan.

Rockhomen vuorikääpiö Dalgal laati matkasuunnitelman liskomiesten tukikohtaan. Kulkurit menisivät liskomiesten tukikohdalle viereistä jokea pitkin ja kulkisivat jalan kahden joen välisen matkan suota pitkin.

image.png

Merimatka sujui hyvin ja kulkurit lähestyivät joen suuta. Siellä oli pari kalliosaarta, joista pienemmästä saaresta johti riippusilta suurempaan saareen. Riippusilta näytti johtavan kielekkeelle, josta avautui luola saaren sisuksiin.

Saaren takaa näkyi kaksi haita, joilla ratsasti kalaa muistuttavat humanoidit. Raxu muisti setä Augustuksen arcana opeista, että tämän näköisiä olentoja kutsuttiin sahuageiniksi ja ne olivat erityisen pahantahtoisia.

Murhakulkurit päättivät ohjata laivaveneen rantaan ja kantoivat sitä 100 metriä suolle pusikkojen ja puiden taakse piiloon. Erätaitoinen Dalgal etsi hyvän leiripaikan ja murhakulkurit yöpyivät Malpheggin suolla.

Yöllä suon hyttyset kävivät murhakulkureihin kimppuun ja Marcus sairastui Malpheggin kuumetautiin. Paladiini Kioshi paransi taudin aamulla.

Murhakulkurit lähtivät tarpomaan suon poikki kohti liskomiesten tukikohtaa Dalgalin johdolla. Ensimmäinen joki ylitettiin lautalla. Puolen päivän aikoihin murhakulkurit kohtasivat joukon bullywugeja. Ne yrittivät väijyttää kulkureita piileskelemällä lammessa, mutta kokeneet kulkurit huomasivat ne ajoissa.

Petrus, Dalgal, Kioshi ja Raxu kulkivat kohti väijytystä. Ulf, Iaoe ja Marcus hiipivät metsänrajaa pitkin bullywuggien sivustaan. Metsässä lymysi kolme bullywuggia. Yksi niistä ratsasti jättisammakolla.

Bullywugit loikkasivat sammakon tavoin lammesta kulkureiden kimppuun, mutta kulkurit olivat valmiita. Murhakulkurit kävivät molempien joukkojen kimppuun.

Taistelun tiimellyksessä noita Iaeo joutui kahden kurnuttavan bullywugin kurnutusten uhriksi ja tippui suohon. Kukaan ei vaivautunut auttamaan kuolemanportteja kolkuttavaa noitaa.

Petrus taisteli sammakkoratsastajaa vastaan ja joutui tukalaan tilanteeseen sen kitaan. Murhakulkurit saivat kovan päivätyön jälkeen bullywugit hoideltua.

Noita Iaoe nousi suosta parannusjuoman turvin, mutta hän oli huijannut kuolemaa liian kauan. Elämä oli lyhyt ja siitä oli otettava ilo irti. Iaoe oli jo kauemmin kuullut naljailua naismaisesta pukeutumisestaan ja olemuksestaan. Hän oli laittanut sen puolihaltiageenien piikkiin. Nyt hän kuitenkin tajusi, että hänen teki mieli pukeutua kuten nainen ja hän toteuttaisi sen tästä edespäin joka päivä.

Murhakulkurit luuttasivat bullywugit ja löysivät pienennysjuoman.

Matka jatkui toiselle joelle, joka ylitettiin taas lautalla. Murhakulkurit lähestyivät varovaisesti liskomiesten tukikohtaa ja löysivät kaksi luolan suuaukkoa. He valitsivat ovella varustetun sisäänkäynnin ja hiippailivat sisään.

Murhakulkurit hiipivät liskomiesten käytäviä pitkin ja löysivät useita huoneita, joissa liskomiehet viettivät aikaansa. Petrus päätti avata yhden oven ja sen takaa paljastui liskomiesupseerin huone. Marcus osasi lohikäärmekielellä haastatella upseeria. Hän kertoi konservatiivisistä shamaaneista ja edistyksellisestä kuningattaresta. Pienen suostuttelun jälkeen upseeri suostui viemään kulkurit liskomiesten kuningattaren luokse juttusille.

Murhakulkurit saapuivat harjoitussaliin, jossa liskomiessoturit harjoittelivat kuningattaren valvovien silmien alla. Kuningatar suostui keskustelemaan kulkureiden kanssa. Hän kertoi uhkaavasta vihollisesta, jota varten liskomiehet keräsivät liittoumaa. Siihen tulisi kuulumaan useita merikansoja. Ihmisiä ei oltu kutsuttu, koska niitä pidettiin epäluotettavina.

Murhakulkurit yrittivät selvittää, kuka vihollinen oli. Kuningatar ei suostunut kertomaan. Murhakulkurit ehdottivat voivansa liittyä liittoumaan, mutta kuningatar halusi ensi nähdä kulkurien pätevyyden.

Liskomiehet pitivät krokotiilejä pyhinä olentoina. Kuitenkin yksi niistä, legendaarinen Tuhathammas, oli alkanut vainota liskomiesten heimoa. Se oli syönyt useita liskomiehiä ja siirtynyt asumaan lähemmäs liskomiesten tukikohtaa. Kuningatar pyysi murhakulkureita poistamaan uhan ja näin todistamaan pätevyytensä.

Murhakulkurit suostuivat tehtävään ja lähtivät joen yläjuoksulle liskomiesoppaiden kanssa krokotiilijahtiin. Tuhathammas asui lammessa, jonka vesi oli hyvin tummaa ja pahuus hehkui alueella.

Murhakulkurit päättivät kalastaa krokotiiliin ja asettivat raadon koukkuun. Raadon sisään he kätkivät kokonaisen oopiumpallon. Ulf, Iaoe ja Marcus kiipesivät rantapuihin tähystämään krokotiiliä. Muut jäivät rannalle kalastamaan.

Tunnin onkimisen jälkeen kulkurit näkivät suuren lohikäärmeen lähestyvän syöttiä ja käyvän siihen kiinni. Samaan aikaan rantapuista hyökkäsi kolme kuristajakäärmettä puihin kiivenneiden kulkureiden kimppuun.

Käärmeet kuristivat osaa kulkureista ja kalastavilta kulkureilta katkesi siima krokotiilin vetäessä raadon suuhunsa. Tuhathammas näytti rauhoittuvan oopiumista ja se vetäytyi lammen keskelle. Murhakulkurit teurastivat käärmeet.

5. sessio (Tuhathammas ja liskomiesten vihollinen)

Iaoe kertoi löytäneensä itsensä ja pyysi muita kutsumaan itseään Emilyksi. Hän näytti naiselta.

Koljatti Kioshi laati suunnitelman krokotiili Tuhathampaan surmaamiseksi. Musta viikinki Ulf kertoi tarinoiden sanovan krokotiilin nukahtavan, jos sen kääntää selälleen. Bardi Ildjarn oli palannut lukulomaltaan ja hänen taskuistaan löytyi vielä oopiumia. Murhakulkurit paloittelivat surmaamansa kuristajakäärmeet ja tunkivat ne täyteen oopiumia.

Kului vuorokausi ja Tuhathammas lähti lammen pesästään kohti käärmelihakasoja. Kulkurit olivat piiloutuneet lähistölle. Tuhathammas söi hyvällä ruokahalulla puolet käärmeistä, kunnes se huomasi puussa piilottelevan kääpiö Dalgalin.

Tuhathammas yritti saada kääpiötä putoamaan kitaansa, mutta rohkea Dalgal päättikin hypätä krokotiilin selkään ja vyöryttää se selälleen, jolloin se legendan mukaan nukahtaisi. Kääpiön ote ei kuitenkaan pitänyt vaan Tuhathammas heilautti kääpiön pensaikkoon. Dalgal sai inspirationin sankarillisesta toiminnasta.

Murhakulkurit kävivät joukolla Tuhathampaan kimppuun ja saivat lyötyä sen veripaltuksi. Kaksi liskomiestä lähti tähystyspaikaltaan kotia kohti krokotiilin kuoltua. Legioonalainen Petrus muisti krokotiilin pesän ja Dalgal uiskenteli taikahaarniskansa ansiosta tutkimaan sen.

Krokotiilin pesän pohjalta löytyikin aikamoinen aarre. Erilaisia kolikoita ja useita taikaesineitä. Koljatti Kioshi sai maagisen nuijan, Bardi Ildjarn sai maagisen buccaneerin miekan, Raxu sai pöllön fetissin ja lisäksi löytyi maagisen pimeyden aiheuttava katapultin ammus sekä muutama taikajuoma.

Murhakulkurit palasivat liskomiesten tukikohtaan. Kuningatar oli matkoilla, mutta kulkureiden kunniaksi pidettiin suuret juhlat. Kulkurit tapasivat liskomiesten ministerin, shamaanin ja varapäällikön. Ministeri oli oppinut liskomies, joka osasi darokinin kieltä. Petrus sai selville, että kuningatar oli lähtenyt shamaanin neuvosta etsimään vastauksia liskomiesten jumalalta.

Murhakulkureille osoitettiin kaksi huonetta. Pienempään huoneeseen majoittui noita Emily. Ritarillinen Petrus asettui Emilyn oven taakse vartioon. Toiseen isoon huoneeseen majoittuivat muut. Kulkureiden ruoka oli ilmeisesti myrkytetty, koska Kioshi ja Marcus tunsivat yöllä itsensä sairaiksi. Kioshi paransi molemmat jumalallisilla voimillaan.

Yöllä kulkureiden oville saapui ryhmä koalinth (merihobgoblin) miehiä. Petrus oli vartiossa ja eikä hän päästänyt koalintheja Emilyn luokse yökylään. Siitähän kehittyi sitten kunnon tappelu. Koalinthit vihasivat erityisesti haltioita ja ne yrittivät käydä niiden kimppuun.

Koalinthin eivät pärjänneet murhakulkureille ja niiden takaa tuli kaksi suurikokokoista liskomiesmiestä terävine hampaineen ja kynsineen kulkureiden kimppuun. Niiden takana piileskeli kaksi liskomies apushamaania, jotka loihtivat aavemaiset kidat puremaan Kioshia ja Dalgalia. Dalgal joi lohikäärmeenhenkäysjuoman ja poltti liskomiehiä.

Kovan taistelun jälkeen liskomiehet saatiin lyötyä. Toinen apushamaani karkasi.

Murhakulkurit lähtivät hakemaan liskomiesten johtajaa ja pääsivät tapaamaan apupäällikköä. Bardi Ildjarn kertoi tapahtumista. Apupäällikkö kertoi koalinthien olleen vieraana ja ne olivat kieltäytyneet liittoutumasta yhteistä vihollista vastaan. Ildjarn suostutteli apupäällikön odottamaan kuningatarta eikä herättämään shamaania ohjeita varten.

Seuraavana päivänä iso osasto liskomiehiä nouti kulkurit kuningattaren eteen. Kuningattaren neuvonantajina oli shamaani ja ministeri. Bardi Ildjarn laittoi pystyyn kunnon shown. Hän sai taikatempuillaan kolmikon lumoutumaan itsestään ja selitti kaiken parhain päin.

Kuningatar oli vakuuttunut murhakulkureista ja niiden hyvistä aikeista. Hän nimesi yhteisen uhkaavan vihollisen.

Sahuaginit olivat saapuneet alueelle. Ne olivat valloittaneet liskomiesten tukikohdan. Se oli sijainnut toisen joen suulla korkeilla kallioilla. Sahuaginit olivat taikuudellaan upottaneet kallioita, jolloin jäljelle oli jäänyt kaksi kalliosaarta. Juuri näiden saarien lähellä kulkurit olivat nähneet sahuageneja ratsastamassa haiden selässä. Liskomiehet pelkäsivät sahuagenejen terrorisoivan koko aluetta ja hävittävän lopulta liskomiehet.

Liskomiehet olivat kutsuneet meren kansoja liittoutumaan sahuageneja vastaan. Koalinthit he olivat kutsuneet siitä syystä, että niillä oli tunnetusti vahva armeija. Ne myös vihasivat haltioita, joten merihaltioita ei voitu kutsua. Locathah ja merfolk kansat oli kutsuttu liittoutumaan.

Murhakulkureita pyydettiin kokoamaan liittoutumaan ja erikoistehtäviin. Heitä pyydettiin ensiksi suostuttelemaan Fort Tenobarin ja Athenoksen väkeä liittoumaan. Murhakulkurit suostuivat…

6. sessio (Aubreckin arvolaatikko)

Murhakulkurit saavuttivat 4. tason.

Murhakulkurit palasivat Fort Tenobariin. Marcus kävi kertomassa liskomiehestä ja sahuageneista Darokinin asiamiehelle ja kuittasi 1000 kullan palkkion. Kulkurit eivät päässeet suoraan Fort Tenobarin Magistraten juttusille ja niinpä he päättivät toimittaa viestin Dalgalin tutun, kaartinluutnantti Holgerin kautta.

Kulkurit löysivät kaartinluutnantti Holgerin miehineen kapakasta ja pyysivät tätä viemään kaupungin Magistratelle viestin. Luutnantti tunnisti kulkurit Dalgalin kavereiksi ja vaati päästä tapaamaan Dalgalia. Kulkurit johdattivat luutnantin miehineen Dalgalin luokse.

Kaartinluutnantti oli murhanhimoinen Dalgalia kohtaan, sillä röyhkeä kääpiö oli maannut luutnantin vaimon. Bardi Ildjarn puuttui peliin ja aloitti mahtishown. Luutnantti ihastu Ildjarnin esitykseen ja lupasi viedä Magistratelle viestin liskomiehistä ja sahuageneista. Luutnantti jätti myös toistaiseksi Dalgalin rauhaan.

Kulkurit huomasivat palkkaamansa ex-salakuljettajan nykyisen venemiehen kutsuvansa itseään kapteeni Inigoksi ja murhakulkureiden ystäväksi sataman kapakoissa. Kapteeni Inigo kuljetti kulkurit laivaveneellä Athenoksen satamakaupunkiin.

Murhakulkurit oppivat taidon veneiden käsittelyyn.

Kulkurit pääsivät kertomaan kaupungin raadille tietonsa liskomiehistä ja sahuagenuhasta. Osa raadista vaati sahuageneiden välitöntä tuhoamista. Osa halusi neuvotella ja käydä kauppaa niiden kanssa. Osa ymmärsi sahuageneita ja halusi turvata niiden oikeudet. Kulkuri Emilyä yritettiin värvätä poliittiseen toimintaan, mutta transu antoi pakit.

Murhakulkurit kutsuttiin kauppias Aubreckin ränsistyneeseen isoon kartanoon. Aubreck oli kerran ollut rikas kauppias ja sijoittanut varallisuuttaan etelän eksoottisten tavaroiden kauppaan. Hän oli lähettänyt 10 vuotta sitten arvopapereita sisältäneen metallilaatikon Laineiden keisari nimisellä purjelaivalla etelään. Laineiden keisari oli kadonnut ja Aubreck oli menettänyt metallilaatikossa olleet arvopaperit. Hän oli joutunut luopumaan alihinnalla bisneksistään velkojaan vastaan.

Laineiden keisari alus oli nähty viikko sitten ajelehtimassa lähivesillä. Kauppias Aubreck halusi palkata kuuluisat murhakulkurit hakemaan alukselta metallilaatikon ja tuomaan sen kauppiaalle. Aubreck saisi arvopapereista 100000 kultaa, joista hän suostui maksamaan kulkureille palkkioksi 10000 kultaa.

Murhakulkurit suostuivat tehtävään. He saivat vielä kuulla, että metallilaatikkon saisi auki vain kauppias Aubreck, sillä se oli voimakkaalla magialla suojattu.

Kolmen päivän purjehdus Laineiden keisari alukselle sujui kauppiaan järjestämällä kääpiöiden miehittämällä laivalla. Laineiden keisari oli huonossa kunnossa. Se oli kallistunut paapuuriin 20 astetta, purjeet olivat revenneet ja alus ui syvässä.

Kääpiöiden alus jäi 500 jalan päähän Laineiden keisarista ja murhakulkurit soudettiin aluksen luokse. Kulkurit alkoivat tutkia alusta ja löysivät runsaasti hämähäkin verkkoja. Niiden seassa piileskeli suuria hämähäkkejä ja hämähäkkiparvia. Ne kävivät useassa kohtaa kimppuun ja niitä tuki muutama ettercap olento.

Kapteenin hytistä löytyi lokikirja, joka kertoi Laineiden keisarin joutuneen myrskyyn ja ajelehtineen tuntemattoman saaren luokse. Sieltä oli alukseen hyökkäilyt tummia raakalaisia ja merkinnät loppuivat siihen.

Syvempää laivan sisuksista löytyi nyyttejä, jotka roikkuivat hämähäkkien verkoissa. Niiden sisältä tunkeutui maw demoneita. Hytistä löytyi myös karttoja etelän alueista.

Yhdessä isossa hytissä oli Lhoth jumalalle pyhitetty alttari, jota vartioi etelästä kotoisin oleva maagikko, joka näytti tumman viikingin Ulfin serkulta.

Laivan pohjalla oli runsaasti vettä, jossa kellui A kirjaimella varustettu puulaatikko. Sen sisältä löytyi sinisestä metallista valmistettu umpinainen laatikko. Se oli painava ja koljatti Kioshi otti sen kantoon.

Laineiden keisarin kimppuun hyökkäsi valtava mustekala, joka hajoitti laivaa lonkeroillaan. Kulkurit saivat osansa mustekalan raivosta. He kiirehtivät laivan kannelle viittelöimään kääpiösoutajia.

Murhakulkurit olivat pulassa laivan kannella mustekalan lonkeroiden runnellessa laivaa. Emily ja Dalgal hyppäsivät pelottomasti mereen ja liukasjalkainen Idjarn väisteli kannella lonkeroita. Koljatti Kioshi joi vedenhengitysjuoman ja hyppäsi laatikko käsissään mereen.

Dalgal teki valinnan laatikon ja Kioshin välillä. Kääpiö otti kallisarvoisen laatikon Kioshin käsistä turvaan ja jätti Kioshin veden varaan.

Koljatti Kioshi kävi ankaraa taistelua pysyäkseen veden pinnalla raskaan levyhaarniskan vetäessä koljattia kohti pohjaa. Kääpiöt kuitenkin soutivat ripeästi paikalle ja nostivat koljatin veneeseen.

Laineiden keisari upposi mustekalan hyökkäyksen seurauksena ja kääpiölaiva lähti kohti Athenoksen kaupunkia. Kauppias Aubreck oli tyytyväinen saadessaan laatikon ja maksoi kulkureille sovitun 10000 kullan palkkion.

7. sessio (Tatuointeja, Delluccin perhe ja matka pohjoiseen)

Murhakulkurit rentoutuivat seikkailun jälkeen pari viikkoa tutussa Fort Tenobarin satamakaupungissa.

Koboldi Raxu ja koljatti Kioshi tulivat hankkineeksi tatuoinnit. Raxun nahkaa koristaa surkeasti tehty yksisarvinen ja Kioshilla on taidokkaasti tehty vuokaleivos.
tiny-unicorn-tattoo.jpg

Raxun yksisarvinen

Realistic-cupcake-Tattoo-Design.jpg

Kioshin vuokaleivos

Marcus darokinilainen, noitatransu Emily ja kääpiö Dalgal viettivät aikaa satama-alueella ja tutustuivat Delluccin perheeseen. Perheen pää Ettero Dellucci oli viehtynyt kulkureiden teoista ja iso seurue vietti useita kosteita iltoja hyvissä ravintoloissa ja bordelleissa. Kaupunkilaiset alkoivat pitää kolmikkoa Delluccin perheen jäseninä. Murhakulkureille kävi ilmi, että Delluccin perhe hallitsi alamailmaa sataman osalta.

Marcus sai 800 kullan laskun hotellista, jonka mukaan hän oli vastuussa kolmen sviitin vuokrauksesta, illallisista, juomista ja seuraneidoista. Neuvokas ex-diplomaatti Marcus sai kohtuullistettua laskun 200 kultaan erinomaisten puhelahjojensa ansiosta.

Viikinki Ulf sai varman tiedon maagisesta pitkäjousesta, joka saattaisi olla kaupan pohjoisessa Olshan kylässä.

Murhakulkurit lähtivät pohjoiseen kohti Olshan kylään maagista pitkäjousta ostamaan. Matka oli pitkä ja tylsä. Ensin paatilla Athenokseen, josta tietä pitkin kohti Darokinin kaupunkia. Sieltä tietä pitkin Akorroksen kaupunkiin. Suuren järven murhakulkurit ylittivät laivalla ja saapuivat Akesolin kaupunkiin. Ilma oli jo viileä ja muuttui täydeksi talveksi kulkureiden patikoidessa kohti Olshan kylää.
image.png

Kulkureiden reitillä pongahti lumikasasta jäämato. Se henkäisi jääpaloja, jotka iskivät kipeästi joukon edessä kuljeskeleviin Dalgaliin, Kioshiin ja Raxuun. Murhakulkurit olivat pulassa, sillä jäämato pääsi uudellen henkäisemään jäätä ja se ahmaista Dalgalin. Kääpiö tippui tajuttomaksi ja sai kriittisen vamman. Murhakulkureilla oli kova päivätyö tehdä jäämadosta silppua. Ahne Emily leikkasi jäämadon halki ja sen sisuksista löytyi Bracers of arrow deflection. Ne päätyivät viikinki Ulfin ranteisiin.

Murhakulkurit kuulivat epämielyttävää torvensoittoa kaukaisuudesta. He saapuivat Olshan kylään, jossa kaikki kyläläiset olivat väsänneet itselleen kuulosuojaimet. Kyläläiset näyttivät toivottomilta ja rättiväsyneiltä.

Kulkurit löysivät helposti KAUPPIAAN asunnon, joka oli kylän komein rakennus. KAUPPIAS oli pirteä nainen ja hän toimi kylän pormestarina. KAUPPIAS oli myös väsyneen oloinen ja hän kertoi kylää riivaamasta torvisoitosta. Torvi oli alkanut soida muutamaa viikkoa sitten ja kyläläiset eivät olleet pystyneet nukkumaan siitä asti. Ainoastaan kylän majatalossa oli äänieristetty huone, jonne mahtui 10 nukkumaan torvensoitolta turvaan.

Kymmenen päivää aikaisemmin kylän tiedustelija oli samoillut torvensoiton alkulähteelle. Soitto tuntui tulevan 10 mailin päästä vuoristossa sijaitsevasta luolasta. Paikalliset legendat kertoivat alueella sijaitsevan muinaisen temppelin. Alueella oli myös alkanut liikkua paljon örkkejä pitkästä aikaan.

Viikinkijousimies Ulf kertoi tulleensa hieromaan kauppoja maagisesta pitkäjousesta, joka oli KAUPPIAAN hallussa. Nopeasti syntyi diili, jossa murhakulkurit suostuivat lopettamaan torvensoiton ja he saisivat palkkioksi KAUPPIAAN maagisen pitkäjousen.

Murhakulkurit olivat väsyneitä ja heille annetut kuulosuojaimet eivät auttaneet torvensoittoa vastaan. He halusivat levätä ja vaativat paikkaa majatalon äänieristettyyn huoneeseen nukkumaan. Osa kyläläisistä ei sulattanut kulkureiden etuilua nukkumapaikkaan, mutta paladiin Kioshin tiukka murjaisu sai kyläläiset ymmärtämään paikkansa.

Aamulla kulkurit lähtivät kohti luolaa. Muutaman mailin kuljettuaan polkua pitkin kohtasivat kulkurit lumihirviö yetin, joka kantoi olkapäillään ilkeitä keijuolentoja, joita fraughashareiksi kutsuttiin. Keijuilla oli kuulosuojaimet korvissaan ja ne hyppäsivät yetin olkapäiltä ja alkoivat ampua lingoilla kulkureita. Yeti yritti katsellaan jäädyttää Dalgalin, muttei onnistunut. Noita Emily nukutti toisen fraughasharin ja muut hirviöt lahdattiin nopeasti. Kulkurit yrittivät kuulustella fraughasharia, mutta se puhui vain käsittämäntöntä sylvan kieltä. Olennosta päästettiin ilmat pihalle.

Fraughashareilta löytyi epäilyttävät kuulosuojaimet, joita Kioshi ei tohtinut koittaa. Dalgal laittoi kuulosuojaimet korviinsa, jotka tunkeutuivat syvälle tärykalvoon asti. Ne hieman ahdistivat, mutta toimivat todella hyvin. Dalgal ei kuullut mitään. Muille kuulosuojaimet eivät kelvanneet.
image.png
Kulkurit jatkoivat matkaansa ja saapuivat laaksoon. Luolan suuaukko näkyi vuoren seinässä ja polku johti sinne. Hieman sivussa oli pieni paaluvarustus, jota vartioi kaksi örkkiä talvivarustuksessa. Tarkkasilmäinen Dalgal havaitsi luolan suuaukon sisäpuolella ja paaluvarustuksen läheisyydessä piileskelevät jättiläiset. Ne olivat ilman paitaa ja ne olivat suunnattamon lihavia. Niiden ihosta törrötti nuolia ja katkenneita keihäitä. Niitä kutsuttiin läskijäteiksi.

da9clhq-3e915fcf-c285-4bab-8289-366a5b85f485.jpg?token=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJzdWIiOiJ1cm46YXBwOjdlMGQxODg5ODIyNjQzNzNhNWYwZDQxNWVhMGQyNmUwIiwiaXNzIjoidXJuOmFwcDo3ZTBkMTg4OTgyMjY0MzczYTVmMGQ0MTVlYTBkMjZlMCIsIm9iaiI6W1t7InBhdGgiOiJcL2ZcLzFjOTc0OTI0LTZiNjktNDVlMS05YjFhLTNiM2UzYmM2NmMxN1wvZGE5Y2xocS0zZTkxNWZjZi1jMjg1LTRiYWItODI4OS0zNjZhNWI4NWY0ODUuanBnIn1dXSwiYXVkIjpbInVybjpzZXJ2aWNlOmZpbGUuZG93bmxvYWQiXX0.SO_NMIImOtnNRpNfABDcHlyhU0qJtaNGjoY-m3O_jz0

Läskijätti

Murhakulkurit hiipivät lähemmäs ja päättivät käydä toisen läskijätin kimppuun, joka näytti tarkkailevan örkkejä iso maha nälkää kurnien. Murhakulkurit iskivät aseensa jätin suojattomaan selkään ja iso otus kirkui tuskasta. Se oli kuitenkin kestävää tekoa ja se otti kohteekseen Dalgalin. Läskijätti onnistui iskemään paksut kätensä kääpiöön ja sai vedettyä Dalgalin alleen. Otus istui Dalgalin päälle ja kääpiö katosi läskipoimuihin.

Kulkurit lahtasivat läskijätin ja alkoivat etsiä koko porukan voimin Dalgalia. Ulf sai vedettyä kääpiön pois pakaroiden alta.

Örkit olivat huomanneet kulkureiden ilmaantumisen ja tervetuliaiseksi lähettivät nuolikuuron kulkureiden niskaan. Marcus loi pimeyden, jonka turvin kulkurit lähestyivät örkkivarustusta. Ulf jäi jousitaisteluun örkkien kanssa. Luolan suuaukolla piileskellyt läskijätti lähti kulkemaan kohti kulkureita.

Murhakulkurit tulivat Marcuksen pimeyden turvin örkkivarustuksen portille ja laativat suunnitelman. Ensimmäisenä kääpiö Dalgal nostettiin Kioshin avustamana portin päälle, josta kääpiö loikkasi sisään. Raxu seurasi perässä ja avasi portin Marcukselle ja Kioshille.

Dalgal joutui taisteluun neljää örkkiä vastaan, joista suurin ja ilkein oli Orog. Dalgal otti huolella turpaan ja kaatui pihalle. Ulf kävi tuskaista jousitaistelua örkkejä vastaan ja sai harvennettua tasaisesti vihulaisia.

Marcus loi pimeyden varustuksen pihalle ja niin taistelua jatkettiin pimeydessä vihollista etsien. Raxu kävi heivaamassa yhden jousiampujaörkin paaluvarustuksen yli pihalle ja nälkäinen läskijätti alkoi syömään sitä.

Murhakulkurit saivat lopulta örkit ja läskijätin hengiltä. He luuttasivat örkit ja löysivät MAAGISEN ESINEEN.

8. sessio (Youmin temppeli ja murhakulkureiden paljastuksia)

Dalgalia kalvoi kuoleman porteilla käynti isoa jäämatoa vastaan käydyssä taistelussa. Hän punnitsi siirtymistä narkkariksi unohtaakseen tapahtuman, mutta valitsi luopuvansa kaikista päihteistä. Tällöin hän pysyisi skarppina eikä vastaavaa voisi enää tapahtua.

Viikinkibardi Ildjarn oli viettänyt Fort Tenobarissa aikaansa ja tavannut alkemisti Julienin. Alkemisti oli kovassa rahapulassaan myynyt halvalla Ildjarnille ison pommin ja muutaman vähäisemmän alkemistisen juoman.

Ex-legioonalainen Petrus oli tavannut mystisen vanhemman rouvan Alejandran, joka oli kertonut Petruksen piilevistä kyvyistä ja mahtavasta tulevaisuudesta. Petrus oli kiinnostunut Alejandrasta ja antanut tälle muutaman sadan lainan kiireellisiä menoja varten. Petruksella ei ollut rahaa, joten hän oli lainannut Deluccin perheeltä 50 kullan viikkokkokorkoa vastaan koko summan.

Murhakulkurit etsivät toista sisäänkäyntiä luolaan ja koljatti Kioshi törmäsi vahingossa lumeen hautautuneeseen duergar soturiin. Duergar oli hengetön ja sillä oli kolme örkkinuolta selässään. Duergarilta löytyi rikkinäinen pergamentti, jossa oli osa tekstistä lukukelpoista. Siinä kerrottiin temppelin löytyneen…jättiläisten olevan hyviä kaivajia…suurimman soittavan torvea… houkutelleen örkkejä…epäonnistuminen.

Toista luolan suuaukkoa ei löytynyt, joten kulkurit tyytyivät ainoaan. Sen yläpuolella oli kääpiönkielinen teksti, jossa kerrottiin Youm jumalasta. Bardi Ildjarn oli kuullut Youmista. Youmin oli löytänyt barbaarishamaani Ildra, jonka Youm oli johdattanut luolaan. Sieltä oli löytynyt hopeinen tiara, jonka kautta Youm jumala oli ottanut shamaanin hallintaan. Youm oli johdattanut shamaanin torven luokse, jonka avulla luolasta oli muokattu temppeli. Temppeliin oli avattu tunneli, jonka kautta päästiin yhteyteen Youmin jäämato kätyreihin ja avatariin. Palvojat saapuivat paikalle ja ne uskoivat saavansa jumalallisia voimia päästessään yhteyteen jäämatojen kanssa. Lopulta madot tappavat kantajansa ja tuovat avatarille ravintoa. Shamaani kauhistuu ja sulkee palvojansa temppeliin. Temppelistä ei kuulla vuosisatoihin.

Murhakulkurit hiippailivat luolaan ja tulivat t-risteykseen. Vasemmalla oli barrikadi, jota vartioi muutama duergar soturi. Oikealle käytävä näkyi jatkuvan. Bardi Ildjarn hämäsi duergareja velhonkämmen loitsulla ja kulkurit hiippailivat oikealle.

Kulkurit tulivat risteykseen, josta pääsi moneen suuntaan. Yhdestä luolasta tuli iljettävä röyhtäisytuoksu, joka sai hahmot sokaistumaan ja kärsimään happo ja myrkkyvauriota.

Murhakulkurit päättivät lähteä heti tekemään selvää röyhtäisyn lähteestä. He tulivat isoon kammioon, jossa oli viisi puolipallon muotoista mustaa kiveä. Niihin oli koverrettu oikean käden jälki. Vastakkaisella seinällä oli romautettu sisäänkäynti, jonka takaa lemusi voimakas röyhtäisytuoksu.

Murhakulkurit painoivat oikeat kätensä koloihin ja päätyivät toiseen ulottovuuteen. He kokivat voimakkaan murheellisuuden tunteen ja päästäkseen pois tunteesta heidän piti kertoa rakkautensa kohde. Dalgal rakasti raittiuttaan, Petrus rakasti tapaamansa mysteerirouvaa Alejandraa, Kioshi rakasti perhettään, Ildjarn rakasti piipputupakkaa ja Ulf rakasti äitiään.

Seuraavaksi kulkurit kohtasivat häpeäntunteen ja kaikkien piti kertoa häpeällisin tekonsa. Dalgal häpesi pelkuruuttaan ettei ollut heti lähtenyt legendaarisen krokotiilin perään Malpheggin suolla. Petrus häpesi jättäneensä legioonalaisen pulaan. Kioshi oli paennut ikkunasta taistelua kummitustalossa. Ildjarn häpesi esitystään kun toinen bardi oli ollut parempi. Ulf häpesi taistelutaitojaan kun ei ollut pystynyt auttamaan kotikylänsä puolustuksessa, jossa isä oli kuollut.

Seuraavaksi kulkureiden piti kertoa tapahtuma, jolloin joku oli uhrautunut heidän puolestaan. Dalgal muisti Kioshin uhrautuneen antaessaan lainaa haarniskan ostoon. Petrus muisteli kenturion ottaneen hänen puolestaan nuolen kylkeensä legioona-aikanaan. Kioshi muisti siskonsa uhrautuneen perheen elättäjäksi hänen tavoitellessaan paladiinin uraa. Ildjarn muisteli sokerimummon uhranneen maineensa puolustaessaan häntä. Ulf muisti isänsä uhrautuneen hänen puolestaan puolustaessaan kotikyläänsä.

Seuraavaksi kulkurit näkivät näyn madoista, jotka kaivautuivat ihmisten niskasta sisään. Ulf ja ILdjarn halusivat löytää matoja tehdä samoin. Ajatus jäi kalvamaa heitä ja he eivät pystyneet normaalisti keskittymään muuhun.

Viimeiseksi kulkurit näkivät kauhistuttavan näyn, jossa madot työntyivät ulos ihmisten kallosta ulos.

Murhakulkurit palasivat tuttuun ulottuvuuteen ja kammion seinä alkoi liikkua. Seinä sortui ja sen takaa virtasi nestemäistä kiveä. Kulkurit hyppäsivät puolipallon muotoisten kivien päälle turvaan.

Nestemäinen kivi jähmettyi ja seinästä tulleesta reiästä köpötteli 10 luurapua. Ne kävivät kulkureiden kimppuun. Ildjarn käytti alkemistilta ostamaansa pommia ja pehmitti luurapuja. Murhakulkurit olivat voittoisia pitkän taistelun jälkeen.
image.png

Kulkurit menivät tutkimaan luurapujen pesän ja löysivät kiveen upotettuja timantteja ja MAAGISEN ESINEEN. Kioshi kävi kiskomassa yhden timantin irti ja maasta ponkaisi maaelementti ylös. Seurasi pitkä taistelu, sillä maaelementti kesti hyvin ei-maagisia aseita.

Murhakulkurit menivät romautetulle sisäänkäynnille ja kääpiö Dalgalin johdolla alkoivat puhdistaa sisäänkäyntiä kivistä. Puolen tunnin kovan työn jälkeen kulkurit huomasivat kahden duergarin vakoilevan heitä. Kuuro Dalgal huusi duergareille kääpiöksi ryhmän olevan poistamassa röyhtäisyä ja torvisoittoa. Duergarit näyttivät peukkua.

Kulkurit saivat sisäänkäynnin putsattua ja sieltä kuului kammottava torventörähdys. Osa kulkureista pökertyi.

Kulkurit saivat poistettua kivet hikisen urakan jälkeen ja astuivat suureen luolaan. Siellä oli kolme alkovia, joita ryhmä meni tutkimaan. Niistä nousi kaksi epäkuollutta putrid hount monsteria, jotka kuolasivat iilimatoja. Yhdestä alkovista nousi naisaave.
image.png

Purid hountit oksensivat iilimatoja Ulfin ja Petruksen päälle. Niiden poisottamien oli hidasta puuhaa. Ulf tipahti ja sai kriittisen vamman. Pitkän taistelun jälkeen murhakulkurit olivat valmiina kohtaamaan röyhtäilijän ja torvensoittajan. Ulfin teki mieli vielä matoja.

9. sessio (Youmin temppelin loppusiivous)

Viikinki Ulf tunsi suhtautumisensa epäkuolleisiin muuttuneen. Epäkuolleet olivat putrid haunt kokemuksen jäljiltä tosi pelottavia ja pelkoa voi olla tosi vaikea hallita.

Murhakulkurit saapuivat suureen luolaan, jossa istui alaston erittäin suuri läski jättiläinen. Luolan nurkassa oli iso aukko pimeyteen. Jättiläinen puhalsi torvea, jonka ääni tainnutti kulkurit hetkeksi. Osa kulkureista kuuroutui ja alkoi pelkäämään jättiä.

image.png

Murhakulkurit kävivät jätin kimppuun ja se puolustautui yrjöämällä sisuksistaan myrkkyä. Koljatti Kioshi käytti maagista parfyymiä, joka loi hänen ympärilleen myrkyllisen hajupilven. Se ei tehonnut jättiin. Jätti sinnitteli pari kierrosta ja sitten kuopan pimeydestä nousi valtava jäämato. Se söi ensin jättiläisen ja keskittyi sen jälkeen kulkureihin.

Jäämato tarttui tuntosarvillaan Dalgalista ja piti kääpiötä otteessaan. Se henkäisi muutaman kerran jääsilppua. Kuopasta nousi vielä kaksi pienempää jäämatoa ison avuksi. Murhakulkurit saivat laittaa parastaan ja ankaran taistelun jälkeen madot oli teurastettu.

Musikantti Ildjarn otti torven ja tutki sitä. Se oli Clarion of Youm.

Murhakulkurit lepäsivät hetken ja päättivät tutkia loppuluolan. Ensin he menivät duergarien barrikadille. Kääpiö Dalgal neuvotteli väsyneiden duergarien kanssa. Ne olivat huolissaan pomostaan Ildrasta, joka oli löytänyt hopeisen tiaran. Murhakulkurit tekivät diilin, jossa he lupasivat hoidella Ildran ja duergarit lupasivat häipyä paikalta.

Ildra löytyi omasta kammiostaan. Hän oli duergar nainen, jonka silmät välkkyivät sinisinä. Kaikki ei selvästikään ollut Ildralla kunnossa ja niinpä kulkurit päättivät ottaa hopeisen tiaran duergarilta pois.

Ildra vastasi pelottavalla jäämyrsky loitsulla. Kulkurit alkoivat takoa Ildraa, joka kasvoi duergar ominaisuuden turvin jättikokoiseksi. Lopulta Ildra saatiin maahan ja sen sisältä ilmestyi sininen kipinä. Se siirtyi Dalgalin viereen ja yritti tunkeutua kääpiön sisään. Kulkurit iskivät kipinää, mutta lopulta se pääsi Dalgalin sisään.

image.png

Kääpiö Dalgal joutui kipinän tahdon valtaan. De kävi murhakavereitaan vastaan. Kioshi ja Dalgal vaihtoivat iskuja vahingoittamatta juuri raskaastihaarniskoitua toveriaan. Silloin pimeydestä iski Marcus tarkalla pitkäjousen laukauksella. Nuoli iskeytyi Dalgalin silmään ja kääpiö tippui kuin märkä rätti luolan kylmälle lattialle. Kipinä yritti vielä pullikoida, mutta kulkurit saivat sen sammumaan.

Murhakulkurit antoivat ensiapua Dalgalille, mutta silmä oli menetetty. Dalgalin pitkänmatkan hyökkäykset ja havaintoheitot kärsivät haitasta.

Hopeinen tiara oli Tiara of Youm. Se toimi siten, että kiinnittyessä siihen se ottaa kantajansa haltuun kipinähirviön avulla. Tällöin hahmo olisi jumala Youmin hallinnassa. Tiara laitettiin säkkiin.

Murhakulkurit alkoivat olemaan kärsineitä ja väsyneitä luolan puhdistuksesta, mutta murhan ja aarteenhimo sai kulkurit jatkamaan puhdistusta teehetken jälkeen.

Kolme käytävää oli jäljellä. Ensimmäisestä löytyi tyhjä arkku, jossa hopeinen tiara oli ollut.

Toisesta käytävästä löytyi madonreikiä. Kolmesta niistä purkautui myrkyllinen jäämatoparvi. Viikinki Ulf himoitsi edelleen matoja ja antautui yhden parven syötäväksi. Muut murhakulkurit huiskivat matoja liiskaksi ja Ulf halusi yhä uudelleen päästä yhteyteen matojen kanssa. Lopulta kaikki madot liiskattiin ja Ulf havaitsi, että madot eivät olleetkaan niin kivoja.

Viimeisestä kammiosta löytyi pyöreä kuoppa, jonka seinillä oli kaksi aukkoa. Niissä piileskeli kaksi grick hirviötä. Kulkurit alkoivat ampua niitä. Katosta laskeutui kolme darkmantle hirvitystä ja ne onnistuivat peittämään sisäänsä Dalgalin ja Ulfin päät. Murhakulkurit murhasivat monsut.

image.png

Murhakulkurit saavuttivat viidennen tason.

10. sessio ()

  

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License