Pentii

Jyrin hahmo nimettömään 4E D&D-kampanjaan joka käsittelee rohkeasti pakolais- ja uskonpuhdistuasioita.

Pentii on elävä ja kävelevä kristalli, väriltään rubiininpunainen.

Shardmind_(main).png

Julkisesti tiedetyt asiat:
Pentii pysyy vaitonaisena menneisyydestään, mutta hänen seurassaan tulee selkeäksi että hänellä on vankka historiantietämys ja hämmästyttävä kyky kertoa tarinoita kauan sitten menneistä asioista, kuin olisi ollut itse paikalla. Hänen tarkkaa ikäänsä ei tiedetä, mutta arvailijat usein veikkaavat useita satoja vuosia. Hänen lempipuheenaiheensa ovat magia, sen luonne ja synty; Usein myös Moham Mus'ir ja hänen tutkimuksensa asiaan. Sen jälkeen julkaisuista tutkimuksista hän tarjoaa erittäin syventäviä analyysejä tai miltei solvaavaa kritiikkiä, mikäli tutkimus on hänen mielestään väärässä. Useimmat Maagien killan jäsenet tietävät hänestä, mutta lähinnä vain sen verran että hän on aina oleskellut killan tiloissa. Kuullessaan opiskelijoiden ja jäsenten keskustelevan magian filosofiasta hän on saattanut liittyä keskusteluun yllättäen, mutta kun puheenaihe siirtyy häneen itseensä, hänen ollessaan puhuva ja kävelevä kristalli joka on melko harvinaista jopa alan tuntijoiden silmissä, siirtää hän joko puheenaiheen johonkin muuhun tai silmänräpäyksessä keskustelijat huomaavatkin puhuvansa tyhjälle ilmalle. Vanhemmat opiskelijat ovat vain hyväksyneet ettei hän halua puhua asiasta, joten parempi olla nostamatta koko asiaa esille. Yleinen kuva opiskelijoilla hänestä on, että hän on kohtelias ja älykäs puhuja vaikkakin näennäisen tunteeton, joka voi johtua mm. kasvonpiirteiden puutteista.

Maagien killan synty:

Tallennetun tiedon mukaan tutkija ja filosofi Moham Mus'ir kuoli aikansa mittapuulla vanhana miehenä, työnsä ääressä eräillä muinaisilla kaivauksilla. Häntä pidettiin magiantutkimuksen uranuurtajana tehtyään teoksensa Elemental Principles of Magic. Hänen kuolemansa tuli vasta vuosien jälkeen hänen saatuaan jo tunnustusta työstään.

Tarinan mukaan Moham oli ystävistä ja kollegoistaan koostuvan löytöretken jäsen joka löysi muinaisen ja tuntemattoman kansan kauan sitten asuttaman luolaston. Täällä he löysivät monia kristallisia patsaita ja hautakatakombeja. Yksi näistä patsaista oli asetettu eräänlaisen alttarin eteen, jota Moham varomattomasti lähestyi. Hän käveli suoraan keskelle lattiassa olleita riimuja, oletettavasti ansaa, ja kaatui kirkkaan valon saattelemana elottomana siihen paikkaan. Löytöretken jäsenet löysivät myöhemmin luolastosta suuren kirjaston käsitellen muinaisia magioita ja heistä tuli Maagien killan perustajajäseniä.

Maagien kilta oli pitkän ajan suuresti arvostettu laitos valtakunnassa, johon pääsivät vain kaikkein oppineimmat ja älykkäimmät. Kunnes tuli sisällissota, joka aiheutti suurta kahtiajakoa killankin itsensä sisällä ja lopulta johti suuren osan killan jäsenistä eroamiseen liittyäkseen varakkaiden aatelisten tukemiin "uskonpuhdistaja"-joukkoihin. Uskonpuhdistusten aikaan Maagien kilta, sillä nimellä kuin se tunnettiin, sai suojapaikan herttua Harmajan kaupungin, Kukkakummun, muurien suojasta sillä ehdolla että he auttaisivat Harmajaa hänen vallankumouksessaan. Pentii, niiden muutaman killan vanhimman kanssa jotka olivat selvinneet tänne asti, päättivät että tämä on heidän paras mahdollisuutensa.

Maagien killan tuho ja pako:

Sisällissodan aikana Pentiitä ei koskaan nähty taistelemassa killasta irtautuneiden kanssa. Jos taistelu näytti ajautuvan entisten ja killan riveissä pysyneiden välille, Pentii yritti kaikintavoin välttää konfliktia, tai edes kuolonuhreja. Toisaalta senkin edestä hänet nähtiin kaatamassa uskonpuhdistajien muita joukkoja; Mikäli hänen kasvoillaan olisi ollut ilmettä mistä lukea hänen tuntemuksiaan, se olisi ollut puhdasta raivoa taistelukentällä. Usein kuultiin hänen rinta rinnan kanssa taistelleiltaan että heistä kumpusi raivoa jota he eivät tunteneet omakseen, he kuulivat Pentiin taisteluhuudon päässään ja he saivat tästä taistelutarmoa. Hänestä nopeasti muodostui eräänlainen ikoni killalle ja jopa itse herttua Harmaja uskoi hänen neuvoonsa ennenmittaa.

Valitettavasti vallankumoukselliset olivat pahasti alakynnessä jo alusta asti ja monen vuoden taistelun jälkeen killan tilanne näytti tuhoontuomitulta. Herttua Harmaja kuolleena, uuden kuninkaan joukot murtamassa kaupungin portteja, koko manner aivopesty uskonpuhdistuksen myötä ja Maagien kilta leimattu vääräuskoisiksi paholaisenpalvojiksi; Viimeinen vaihtoehto oli jättää manner taakseen tai palaa roviolla vääräuskoisena; Pentii kieltäytyi antamasta Maagien killan tuhoutua ja määräsi täysimittaisen evakuoinnin.

Alla epävirallinen informaatio, aka SPOILERI. Jos et halua tehdä hahmoa joka tietää asioita monen sadan vuoden takaa tai juurikin shardmindejä koskien, niin älä lue tätä osiota. Ellet koe ettei tämän tietäminen haittaa pelikokemustasi. Pelinjohdolle tietenkin tämä osio on aika olennainen lukea.
SPOILERI
— -- -— ---
Koska tämä kampanja ei ihan napilleen kai mene ns. virallisen materiaalin mukaan, niin koin erivapaudekseni vähän säveltää mm. shardmindien syntyhistoriaa. Tai ainakin tämän kyseisen shardmindin. Ehkäpä nämä shardmindit ovat vain kopioita alkuperäisistä, mene ja tiedä. Vanhan kansan rakentamia vartijoita heidän näkemiensä shardmindien kaltaisiksi tehtyinä.

Vanha kansa oli löytänyt tien kuolemattomuuteen, johon kuului elävän olennon tietoisuuden siirtäminen tätä varten rakennettuun golemiin. Valitettavasti he huomasivat nopeasti että siirto ei ole täydellinen; Vain siirrettävän persoona siirtyy golemiin eikä tälle jää mitään muistikuvaa edellisestä elämästään. He päättivät ettei tämä ole tarpeeksi täydellinen tapa saavuttaa kuolemattomuus ja hylkäsivät sen. Lisäksi tämä "kuolematon" ruumis on vain niin kestävä, kuin se materiaali josta se on tehty; Ei todella kuolematon. Mohamin aktivoima "ansa" oli kuolemattomuusrituaalin toimituspaikka ja huonoksi onnekseen hän tietämättään aktivoi muinaiset riimut. Moham Mus'irin tietoisuus siirtyi Pentiin elottomaan ruumiiseen ja aktivoi kuolemattoman golemin. Maagien killan perustajajäsenet yrittivät selittää Pentiille tämän syntyä ja miten näin oli käynyt, jonka hän lopulta ymmärsi. Hän lupasi ystävilleen suojelevansa Maagien kiltaa sen vartijana ja on viettänyt nämä vuodet opiskelemalla ja milloin taistelemalla uhkia vastaan.

Pentiin nimi tuli Vanhan kansan arkistoista, joissa golem oli nimetty tällä nimellä; Pentii. Suuri osa muistiinpanoista oli pahoin tuhoutuneita, joten ei voida selvittää oliko tämä vain yleisnimi golemeille vai jotain muuta.

Killassa Pentiin asema tai tavoite ei ole ollut koskaan johtaa sitä, vaan suojella sitä. Milloin sitten antamalla muutaman sadan vuoden kokemuksella neuvoja tai irroittamalla päitä niiltä jotka yrittävät kiltaa vahingoittaa. Hänen asemansa ja todellinen henkilöllisyytensä, niin sanotusti, on tiukasti pidetty salaisuus killan vanhimpien keskuudessa jotka johtavat kiltaa eräänlaisena komiteana. Tämän tavoitteena on ollut estää saamasta muiden tahojen tietoon tätä "kuolemattomuusgolemia" joita saattaa vielä löytää Vanhan kansan jäljiltä. Perustajajäsenten löytämistä golemeista todettiin Pentiin olevan joko ainut toimintakuntoinen tai riimut olivat vain kertakäyttöisiä eikä samanlaista joukkohautaa ole sen koommin löytynyt.

Minun näkemyksen mukaan Maagien kilta oisi vähintään sata vuotta vanha, tai, no. Ainakin vanhempi laitos kuin vanha kuningas.

— -- -— ---
SPOILERI loppui.

Pentii, level 5
Shardmind, Swordmage
Swordmage Aegis: Aegis of Ensnarement
Shardmind: History Bonus
Theme: Order Adept (Dragon #399)

FINAL ABILITY SCORES
Str 9, Con 18, Dex 12, Int 18, Wis 12, Cha 10.

STARTING ABILITY SCORES
Str 9, Con 17, Dex 12, Int 15, Wis 10, Cha 10.

AC: 22 Fort: 18 Reflex: 18 Will: 17
HP: 57 Surges: 12 Surge Value: 14

TRAINED SKILLS
Arcana +13, Endurance +13, Insight +8, History +13

Background skillibonukset:
History +2

Theme skillibonus:
Arcana +2, lvl2 utility spellbookiin

UNTRAINED SKILLS
Acrobatics +3, Bluff +2, Diplomacy +2, Dungeoneering +3, Heal +3, Intimidate +2, Nature +3, Perception +3, Religion +6, Stealth +3, Streetwise +2, Thievery +3, Athletics +1

FEATS
Level 1: Student of Sword Magic
Level 2: Stoneroot's Endurance (Heroes of Forgotten Kingdoms)
Level 4: Intelligent Blademaster

POWERS
Swordmage at-will 1: Booming Blade
Swordmage at-will 1: Luring Strike
Swordmage encounter 1: Falcon's Mark
Swordmage daily 1: Lashing Asp
Swordmage daily 1 Spellbook: Whirling Blade
Swordmage utility 2: Fear No Elements
Swordmage encounter 3: Dimensional Vortex
Swordmage daily 5: Lingering Lightning
Swordmage daily 5 Spellbook: Energy Theft

Theme powerit
Order Adept encounter: Argent rain
Wizard utility 2 Spellbook: Shield

ITEMS
Spellbook, Vicious Khopesh +1, Leather Armor of Resistence (fire) +1, Gauntlets of Arcane Might, Potion of healing x4, Potion of Resistance x3
Rahaa nolla

Toivelistalla:
Marjam's Dream-item set:
- Boots of Jaunting
- Circlet of Arcane Extension
- Warded Vambraces
- Weapon of Arcane Bonds

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License