Pronssisen Patsaan Tapaus

Aikaisemmin tapahtunutta; Aavikon Sydämen eläessä kuivan kautensa loppuaikoja lähestytään Kääpionoita Durúmia hänen ystävänsä Koreakummun toimesta, Koreakumpu on kääpiökauppias joka tuki häntä vaikeina aikoinaan ja joka sitoutui häneen lähemmin liityttyään myös synkkien voimien palvojiin. Koreakumpu oli joutunut hankaluuksiin; hänen oli ollut tarkoituksena salakuljettaa aavikolta löytynyt artefakti kotipuoleen, kääpiöitten maille kihlalahjaksi mielitietylleen, mutta tämä oli kadonnut salaperäisessä olosuhteissa, suoraan Durúmin satamavarastosta, johon se oli ollut kätkettynä. Varsinaisesti ”siunattujen”, kuten Tieflingejä usein kutsutaan, raunioiden ryöstäminen ei ole sallittua, josta johtuen Koreakumpu on myös osaltaan osallistunut rikokseen. Johonkin aikaan asia ei ollut edennyt mutta sitten Koreakummun sydän pakahtui kirjeistä jotka mielitietyltään sai kotopuolesta ja hän lähetti viestin kaupungille että hän havittelee tuota päätä. Kului aikaa, mutta lopulta hänelle tuotiin vaikeassa tilassa ollut orja, entinen Nicodemus siunatun palvelijatar, joka oli karannut tämän talolta pitkällisten kauheuksien jälkeen. Nicodemus oli orjan mukaan omistanut artefaktin, juuri kyseisen lumotun pronssisen pään ja tämä käytti tätä omiin synkkiin rituaaleihinsa, palvoakseen siunattujen sieluvelkojia. Orjaraasu oli asetettu lootus siteeseen, ja pian kerrottuaan tietonsa oli tämä seonnut ja on nyt Koreakummun sellissä hoidossa. Koreakumpu esitteli orjaraasun Durúmille; selkeästi Nicodemus oli paha, paha mies

Durúm on suostunut auttamaan Koreakumpua Pronssisen pään takaisin saattamiseksi, tätä varten hänen luokseen on toimitettu suuri maalaus, johon Koreakummun mielitietty on maalattu, ja tämän edessä on irvistävä pronssinen pää, josta pään tuntomerkit jäävät hyvin mieleen. Koreakummulla ei ole laillisia papereita pään omistuksesta, joten laillinen reitti on poissuljettu. Koreakumpu ja Nicodemus eivät myöskään ole hyvissä väleissä ja selkeästi Nicodemukselle pää merkitsee Arkaanisella puolla jotain, joten esineen ostaminen ei ole Koreakummulle mahdollista.

Palkkiosta: Koreakumpu on luvannut lykätä edelleen Durúmin velan takaisinperintään jos tämä auttaa tässä ongelmassa ja jos takaisnhankintaan joudutaan käyttämään kääpiönoidan asiamiehiä niin että mahdollinen vaara on olemassa, Koreakumpu on luvannut suorittaa 50 kultapalan korvauksen palkollisille, ja 50 kultapalan maksun Durúmille itselleen jokaisesta palkollisesta, mutta ei kuitenkaan enempää kuin neljästä. (Yhteensä siis 400 kultapalaa luvattu korvausta).

Koreakumpu (NPC), tulokaskääpiö vanhalta maalta, kauppias jolla oli aikoinaan hyvä ja kunnollinen maine, mutta joka on tahraantunut viime aikoina hänen sotkeuduttua pahamaineisiin piireihin. Koreakumpu on voimakkaan oloinen kääpiö, mutta jokin aikaisempi koettelemus vammautti hänen oikean jalkansa ja Koreakumpu joutuu käyttämään kävelykeppiä.

Nicodemus (NPC), siunattu (Tiefling) entinen virkamies joka muutti alueelle noin vuosi sitten pohjoiseen matkaavien armeijoista erotettuna. Hänen korruptoituneisuutensa oli käynyt liikaa komentajille ja hänen oli potkittu pois varustevarastojen kirjurin virasta. Nyt Nicodemus on nauttimassa vaivalla ansaittujen lahjusrahojensa tuotosta Aavikon sydämessä. Nicodemuksella on todella synkkä maine, jopa siunatuksi ja kerrotaan hänen pitävän vieraanaan siunattujen sukujen äpäriä ja raivottaria, fanaatikkoja siunattujen sukujen laitamilta.

Ensimmäinen seikkailu

Durúmin johdolla seikkailijajoukko murtautui Nicodemuksen kartanon sivumuurista sisään, kohtasi tämän vartijoina toimineet Kruthik pedot ja pääsivät itse kartanoon. Taidokkaan kamppailun yhteydessä onnistuttiin linkittämään Pronssinen Pää humunculus luomuksen osaksi legendojen mukaan (skill challenge onnistuminen 1), sekä murtautumaan sisään ilman kartanon varsinaisten vartioiden huomion herättämistä. Kruthikien peittoamisen jälkeen kohdattiin viimeinen ihmisvartija, joka onnistui sulkemaan oven joka sitten murrettiin väkipakolla (joka jälkeenpäin ajatellen olisi pitänyt kestää kauemmin ja vaatia useita testejä). Ihmisvartija onnistuttiin pökerryttämään kaukoaseella jonka jälkeen saavuttiin Torogin pyhättöön. Riippusillalla kohdattiin Nicodemus ja tämän kolme rakastajatarta (?) ja lyhyen kamppailun jälkeen, jossa yksi kolmosista menetti henkensä, joukkio peittosi siskokset. Tässä vaiheessa kaksi tovereista oli lähestynyt Torogin patsasta ja joutunut tämän ”pahan läsnäolon koskettamaksi”. Itse patsas oli hyvin kuuma ja Dorúm pystyi vain lumousten tukemana lähestymään tätä ja noukkimaan hohkavilta hiilloksilta pronssisen pään.

Koukkuja tulevaa varten
Nicodemus ja kaksi sisarusta havittelevat kostoa.
Pronssisella päällä on selkeästi epäilyttäviä vaikutuksia.
Torogin pyhätön koko viittaa useisiin palvojiin

Kokemukset
Skill Challenge (Tasoa 2) = 125 exp.
Minor Quest (Pronssinen pää) = 125 exp.
Kruthik kohtaaminen = 650 exp.
Ihmis orja = nil.
Nicodemus ja Tieflingit = 550 exp.
290 exp.

Toinen seikkailu

Durúmin johdolla seikkailijajoukko murtautuu ulos Nicodemuksen kartanosta ja mellakoiden hallitessa katuja lähtevät etenemään suoraan kohti Koreakummun kartanoa, seikkailijoiden matkaa kuitenkin seurattiin. Itse pronssinen patsaan pää pyrki vaikuttamaan kantajiinsa psionisella kosketuksella ja Torogin patsaan vaikutus; sisällä kasvavat madot, viestivät Elementaalisella kanavalla kohti Nicodemuksen kartanoa. Durúm johdatti joukkoa syrjäkujia pitkin kun sai varoituksen lähestyvästä uhasta. Nicodemus oli lähettänyt joukon perään hätäisesti esiin manatun Elementaalisen Riimusalama Kuoriaisen, joka iski joukkion kimppuun viiden lumotun salamakuoriaisen kanssa. Lyhyen kamppailun jälkeen sankarit peittosivat kammotukset melko helposti ja keräsivät kokoon Elementaaliset kanavat; näin piilottaen joukon Nicodemuksen loihdinnoilta ja saaden kerättyä Arkaanista essensiä tulevia loihdintoja varten. Nicodemus oli loihtinut esiin muutamia mörköjä jahtaamaan sankareitamme, mutta näiden etsintä ei tuottanut tulosta.

Seurue jatkoi matkaansa ja saapui ongelmitta Koreakummun kartanolle ja lyhyen hurmoksellisen keskustelun jälkeen pronssinen pää luovutettiin onnelliselle Koreakummulle ja joukkio sai rahallisen palkkionsa. Durúmille paljastui että vaikkakin koreakummun mieltä hallitsi avioliiton sopimus ja pää oli jollain tavalla osallisena avioliittokaupassa, oli kyseinen tapahtuma monimutkaisempi kuin hänelle oli esitetty. Vapauduttuaan kuitenkin näin velkakahleistaan, Durúm oli tyytyväinen. Joukkio poistui ja matkasi ongelmitta vaunuilla Durúmin kartanolle.

Illalla, palkkion jakamisen jälkeen Durúm asettui levolle, muiden asettuessa heille osoitetuille vierasvuoteille. Tällöin möröt löysivät perille ja iskivät Durúmia vastaan, elementaalisten matojen kutsumina. Seurasi nopea, verinen taistelu jossa useaan otteeseen sankarit sinnittelivät kuoleman kielekkeellä. Intensiivisen kohtaamisen jälkeen kuitenkin kaksi mörköä oli surmattu ja viimeinen otettu vangiksi. Sankarit olivat selvinneet, saaden palkkioksi vaivoistaan kaksi loihdittua pitkämiekkaa, kolme jalokiveä ja hieman kultapölyä mörköjen kavioista.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License