Question

Pelaaja: Gargan

"Me olemme muinaisten kuninkaiden vartijat. Me olemme kuninkaiden sukua itse, mutta nuoremmasta pojasta lähtien. Me vartioimme, me kirjasimme. Me epäonnistuimme tehtävässämme opettaa ja koulita. Ja muinainen suuruus joutui turmioon. Mutta niin kauan kuin me muistamme, toivo elää yhä. Ja niin kauan kuin Kuninkaiden Kirja siirtyy Vartijalta seuraavalle, jumalallinen oikeus ja valta yli kansojen säilyy. Ja jonain päivänä, poikani, me etsimme Bael Turathin viimeisen kuninkaan jälkeläisen ja kerromme hänelle historian opetukset ja kuninkaiden salaisuudet."
- Kynä, Vartija, Kash Larethin Viimeinen Kirjasto

tome.jpg

Itäisillä vuorilla, kaukana Stormvikin kaupungista, joka nyt sijaitsee Bael Turathin valtakunnan muinaisen pääkaupungin paikalla, kohoaa vuorilinnoitus, jonka paikalliset laakson asukkaat ovat nimenneet yksinkertaisesti Luostarilinnaksi. Tämän hyvin puolustetun paikan väki harvoin poistuu vuoreltaan. He kutsuvat asumustaan Kash Larethiksi, Viimeiseksi Kirjastoksi. Kauan he ovat tässä maanpaon turvapaikassaan asuneet. Kautta vuosisatojen, sukupolvelta toiselle, he ovat säilyttäneet kerran mahtavan Bael Turathin valtakunnan viimeisiä jäänteitä.

Kash Larethia asuttaa tiefling-suku, joka polveutuu tuhannen vuoden takaa Bael Turathin viimeisen kuninkaan ja siten viimeisen suurta yhtenäistä valtakuntaa hallinneen valtiaan palvelijoista. Menneen valtakunnan loiston aikana hallitsijan nuoremman veljen lapset ottivat tehtäväkseen toimia kirjureina ja opettajina, kasvattaen kunkin sukupolven kuninkaalliset lapset. Tuhon jälkeen tästä roolista muotoutui pyhä tehtävä pitää tallessa vanhat historiankirjat ja maaginen tietämys.

Larethlaisilla on oma kulttinsa, joka tarkoituksellisesti vaalitun eristäytyneisyyden myötä on muotoutunut ulkoisilta tunnusmerkeiltään erilaiseksi kuin ympäröivän maailman uskonto. He palvovat Iounia, tiedon, taidon ja opin jumalaa, joskin tuota nimeä he käyttävät vain ulkomaalaisille. Omassa keskuudessaan he käyttävät palvontansa kohteesta nimeä Bathamet. Harva pääsee osallisiksi heidän tiedon aarteistaan, sillä he tietävät, että vielä tuhannen vuoden jälkeen maailmassa on monia, jotka haluaisivat tuhota vielä viimeisenkin muiston vihatusta valtakunnasta. He pitävät porttinsa kiinni ja varjelevat salaisuutensa hyvin.

Huolimatta eristäytyneisyydestään näillä kirjastonhoitajilla on ollut osansa viime vuosisatojen tapahtumissa. He lähettävät keskuudestaan etsijöitä kulkemaan maailmaa ja näkemään sen tilaa. Nämä seikkailijat etsivät jääräpäisesti kuninkaiden jälkeläisten lapsia, sillä larethlaisten tärkein salaisuus on, että niin kauan kuin Kuninkaiden Kirja säilyy ehjänä ja pyhitettynä, kuninkaiden suku ei voi kuolla. Se elää edelleen jossain syrjäisessä kolkassa maailmaa.


Question

Tiefling Swordmage of Level 5
Alignment: Good

"Kauan olemme palvelleet. Kauan olemme istuneet korkeassa salissamme ja vartioineet perintöä, joka on suurempi kuin kukaan meistä. Kunnia esi-isillemme. Mutta me emme muuta maailmaa yksin linnassamme. Me emme löydä kuninkaiden perillistä lukemalla vanhoja profetioita. Minä otan miekkani ja kuljen maailman ääreltä sen toiselle laidalle. Minä näen, maailman niin kuin se on nyt, ei niin kuin kirjat sen muistavat. Ja minä teen toden isieni unesta. Minä löydän todellisen kuninkaan todellisen perijän ja minä opetan hänelle tiedon, jonka hän tarvitsee tullakseen viisaaksi hallitsijaksi. Minä seison hänen rinnallaan, kun hän kutsuu ritarinsa taakseen ja yhdistää kaikki kansat ja kaikki rodut yhdeksi valtakunnaksi. jossa vallitsee on onni ja yltäkylläisyys. Ja kun hän lepää lohikäärmeenluisella valtansa istuimella, Vartija kirjaa hänen nimensä Kuninkaiden Kirjaan. Ja sukuni kunnia, joka menetettiin tuhat vuotta sitten, palaa jälleen."
- Question, Etsijä, Stormvik

Question on roteva ja pitkä tiefling-mies, joka maailmaa matkatessaan pukeutuu käytännöllisiin matkavaatteisiin ja pitkään harmaaseen viittaan. Hänen piirteitään hallitsee lyhyt, ruskea parta sekä voimakas otsapullistuma, joka yhdessä hänen ruumiinrakenteensa kanssa saa hänet näyttämään petomaiselta. Kuitenkin ken viettää aikaa hänen kanssaan, pian huomaa, että hän on sivistynyt, oppinut ja lempeä mies. Ja ken näkee hänet taistelussa, havaitsee että hän käyttää raskasta miekkaansa taidolla ja taktiikalla pelkän raa'an voiman sijaan, halliten taistelukenttää ja joukkojansa.

Ability Scores Miscellaneous Statistics Feats Class Features
Str 16 (+3) Speed 6 Weapon proficieny: Bastard Sword Swordbond
Con 14 (+2) Hit Points 53 Hellfire Blood Swordmage Warding
Dex 10 (+0) Healing Surges per Day: 10 Student of Battle Aegis of Shielding (FRPG26)
Int 18 (+4) Healing Surge Value: 13 Languages Known Racial Powers
Wis 8 (-1) Resist fire 7 Common Bloodhunt
Cha 15 (+2) Resist poison 5 Infernal Infernal Wrath (PHB48)
Defenses Total Base+level Stat Item Class
AC 22 12 4 3 3
Fortitude 16 12 3 1
Reflex 17 12 4 1
Will 17 12 2 1 2
Skills Total Level Stat Trained Race Item
Arcana 11 2 4 5
Athletics 11 2 3 5 1
Diplomacy 9 2 2 5
History 11 2 6 5
Intimidate 9 2 2 5
Bluff 6 2 2 2
Stealth 4 2 0 2
Perception 1 2 -1
Insight 1 2 -1
Initiative 2 2 0
Class exploits
Name Total attack Level Stat Feat Item Damage
At-Will Exploits
Greenflame Blade (FRPG27) 12 2 4 1 5 d10+8, 3
Sword Burst (FRPG27) 8 2 4 2 d6+7
Encounter Exploits
Flame Cyclone (FRPG27) 9 2 4 1 2 d8+10
Transposing Lunge (FRPG29) 11 2 4 5 2d10+8
Daily Exploits
Burning Blade (FRPG28) 12 2 4 1 5 2d10+9, 3
Eldritch Speed (FRPG28)
Elemental Foible (FRPG29) 11 2 4 5 d10+7
Inspiring Word (PHB145)

Equipment

+2 Magic Bastard Sword
Gauntlets of Ogre Power
+1 Bloodcut Leather Armor (PHB227)
+1 Amulet of Health

Climber's kit
Flask
Journeybread (10 days)
Lantern
Standard adventurer's kit
Tent

Mount
Riding horse

Wealth
9 silver, 7 copper

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License