Stormvik
stormvik.jpg

Stormvik on itsenäinen kaupunkivaltio keskellä sotien ja luonnonmullistusten, niin muinaisten kuin äskettäisten, runtelemaa maanosaa. Sen sijainti on kautta aikojen ollut merkittävä keskipiste taloudellisesti ja poliittisesti. Muinaisen Bael Turathin valtakunnan pääkaupunki sijaitsi samalla paikalla, jolla Stormvik seisoo nyt.

Kaupungin läpi virtaa kaksi jokea, jotka yhtyvät toisiinsa sen lounaisosassa, suurempi virta pohjoisesta ja pienempi idästä, korkealta vuorilta. Maasto nousee kohti itää, ja korkean kummun päällä kaupungin itäpuolella kohoaa valtaisan suuri palatsi, joka on rakennettu vuosisatojen aikana Stormvikin hallitsijoiden asuinsijaksi. Kaupungin parhaiten säilynyt osa varakkaiden kartanoineen on rinteessä palatsin länsipuolella. Merkittävin osa keskiluokasta ja suurin osa uudisrakentamisesta sijoittuu etelään, jokien haaraan. Siitä pohjoiseen leviää joen varrella laaja hökkelikylien ja vaurioituneiden rakennusten alakaupunki. Kaikki asutus päättyy sen takana alkavaan rauniokaupunkiin, joka koollaan ylittää asutun osan ja koostuu tuhoutuneista rakennuksista useiden satojen vuosien ajalta.

Aivan äskettäin, vain reilu kuukausi sitten, päättyi viimeisin sota Stormvikin historiassa. Pohjoisesta tullut valloittajien armeija kukisti kaupungin puolustajat ja miehitti kadut. Nyt sekä vallananastajat että paikalliset asukkaat uurastavat palatakseen elämäänsä uudessa maassa tai uuden hallinnon alla.

Merkittäviä ryhmittymiä:

Vallanpitäjä Marsalkka Rupert Stenner
- Stenner-suku hallitsee merkittävimpiä kukistetuilta anastettuja
maita.
- Victor Stenner on marsalkka Stennerin serkku ja Harry Dresdenin perivihollinen
- Alexander Stenner on Victorin Stennerin poika ja ensimmäisen armeijakunnan kapteeni, jonka vastuulla on niskoittelijoiden kukistaminen Stormvikin pohjoisella alaluokan alueella.

Entinen hallitsijasuku Carrington
- Edesmennyt Lordi Carrington
- Prinssi Abelys Carrington
- Prinsessa Esmeralda Carrington

Heti viimeisen taistelun jälkeen Marsalkka Stenner antoi tiedoksi, että entinen hallitsija, Lordi Carrington oli valitettavasti menehtynyt taistelussa. Pian tämän jälkeen tiedotettiin samaa myös hänen lapsistaan, joskin heidän kalmojaan ei tuotu näkyville, niin kuin heidän isänsä tuotiin.

Kääpiösuku Rautakilpi

Rautakilven suku on toiseksi merkittävin valloittavan armeijan liikkeelle lähettäneistä perheistä. He ovat lähtöisin pohjoisesta, ja heidät tunnetaan erittäin vauraana perheenä.

- Durnst Rautakilpi hoitaa suunnitelmaa ulkopuolisten palkkaamiseksi kaivamaan esille sekä sata vuotta Stormvikin alueella kuolleen sankarin Darnak Rautakilven ja hänen miestensä esineistöä että heidät surmanneiden pahuutta palvoneiden ihmisten jälkeläisiä ja seuraajia.

Kääpiösuku Graniittikivi

Graniittikiven suku tunnetaan kaupungin alkuperäisinä rakentajina muinaisen Bael Turathin kukistumisen jälkeen. Heillä on erittäin vahva asema Stormvikissa, vielä vallanvaihdoksen jälkeenkin.

Tieflingsuku Bal'erith

Bal'erith on vanha nimi, omien tietojensa mukaan vielä vanhempaa perua kuin Graniittikivet. He väittävät periytyvänsä suorassa linjassa Bael Turathin hallitsijoista, Stormvikin alkuperäisistä omistajista. Heidät tunnetaan hyvin sisäänpäinkääntyneinä, aristokraattisina ja sisäsiittoisina, ja heidät tunnettiin hallinnon vahvoin kannattajina.

Viimeaikaiset huhut kertovat, että Bal'erithit yrittävät vain kalastella hallitsijoiden suosiota valheellisin keinoin samalla tukien kapinallisten sekä vaarallisten kulttien toimintaa. He ovat erityisesti Rautakilpien suuressa epäsuosiossa. Tämän muinaisen suvun asema kaupungissa on erittäin epävakaa ja uhattu. Heillä on edelleen käytettävissään suuria resursseja, jotka eivät kuitenkaan kykene haastamaan valloittajien sotilaallista mahtia.

- Perheen päämies on Janus Bal'erith
- Serissa Bal'erith on Janus Bal'erithin pojantytär. Hänen tiedetään harrastavan noituutta.
- Merdle on entinen Bal'erithin suvun kartanonhoitaja, joka on Rautakilpien vangitsemana, syytettynä vehkeilystä demoninpalvojien ja kuolleisiinsekaantujien kanssa sekä petoksesta.

Ihmissuku Burvalé
- Matthias Burvalé
- Esafina Burvalé
- Boris Burvale
- Firencia Burvalé

Burvalén suku jatkoi taistelua kaupungin puolesta viimeiseen hetkeen asti, ja sodan hävittyään he ovat joutuneet pakenemaan maan alle. Suvun kaikki tunnettu omaisuus on takavarikoitu, mutta huhut kertovat, että he edelleen jatkavat taistelua salassa.

- Valdt Tammilava on Burvalé-sukua pitkään palvellut kääpiösoturi ja toimii nyt kapinaliikeen värvääjänä ja agenttina.

Ihmissuku Ascombe

Ascomben suku vannoi uskollisuutta Marsalkka Stennerille ja sai pitää maansa sekä sai vielä entisestään lisää valtaa ja kauppa-aloja. He ovat Burvalé-suvun pitkäaikaisia vihamiehiä.

Orcuksen kultti

Julkisesti kammoksuttu ja pelätty Orcuksen kultti on pitkään toiminut Stormvikissä pimennossa. Nyt sodan ja sen sivuvaikutusten ajaessa asukkaita ahtaalle, tämä kuolleita haudoistaan kaivava ja henkiin herättävä salaseura kerää nopeasti lisää kannattajia.

Kultti on liitetty Stormvikissä vielä sata vuotta sitten merkittävässä asemassa olleeseen Jacobuksen sukuun, joka silloin vajosi ja unohdettiin. Tämä osa kaupungin historiaa pyritään tietoisesti tukahduttamaan, mutta ne joilla on hallussaan historiantietoa tuolta ajalta, tietävät Jacobuksen suvun silloisen päämiehen Trevor Jacobuksen joutuneen vastakkain pohjoisesta tulleen kääpiösankarin, Darnak Rautakilven kanssa.

- Simon Jacobus oli Trevor Jacobuksen nykypäivänä elänyt jälkeläinen, joka äskettäin sai surmansa Rautakilpien kulttia vastaan kohdistamissa puhdistustoimissa.
- Kirkasotsa, joka myös tunnetaan aliaksella Ben Smith, on kultin värvääjänä ja saarnaajana toimiva tiefling-mies.

Talven hovi

Vähän tiedetään salaperäisestä Tuonpuolesta, eladrinien kodista. Tässä maagisessa paikassa asuu mahtavia olentoja, joilla on omat ryhmittymänsä ja motiivinsa ja jotka pyrkivät niitä ajamaan myös kuolevaisten maailman kautta.

- Leanansidhe on talven hovin aatelinen, jonka kiinnostuksen kohteena kuolevaisten joukossa on muun muassa hänen kummipoikansa Harry Dresden.

Palkkasoturikomppania Musta Kynsi

Sodan aikana Carringtonin suku käytti vaurauttaan avukseen valloittavaa armeijaa vastaan palkkaamalla joukkoihinsa palkkasotureita. Näistä maineikkaimpia ovat Musta Kynsi, jotka kaupungin kukistuttua ajettiin hajalleen, johtajat vangittuina.

- Arjhuun on lohikäärmesyntyinen soturi. Hän oli Mustan Kynnen komentaja sodan aikana ja on nyt äskettäin vapautunut vankeudesta valloittajien laupeudesta.
- Arensis on haltiasoturi ja Mustan Kynnen luutnantti. Hänet tunnetaan ankarana, tuloksia aikaansaavana ja kompromisoimattomana. Hänen tiedetään äskettäin väkivaltaisesti paenneen vankeudesta.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License